Ceasul si inelul lui Eminescu vor fi expuse la Iasi
In cadrul unei colectii speciale care va fi gazduita de Casa Pogor din Iasi vor fi expuse mai multe obiecte care au apartinut lui Mihai Eminescu si lui Mihail Kogalniceanu. Potrivit reprezentantilor Casei Pogor, expozitia va fi deschisa cu prilejul manifestarilor dedicate Zilei Iasilor, care vor avea loc pe data de 14 octombrie. Cu acest prilej vor fi expuse ceasul si inelul lui Mihai Eminescu, calimara din marmura a lui Mihail Kogalniceanu, tipiserii unicat si obiecte de mobilier.
Concurs la UNATC „I.L. Caragiale”
Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale” organizeaza concurs de admitere la Sectia Teatrologie, Management cultural, Jurnalism teatral (studii de 3 ani). Se asigura absolventilor o specializare diversa in domenii de interese pentru piata muncii (cercetare, critica teatrala, management cultural, jurnalism, pedagogie) printr-un invatamant modern, axat pe cursuri teoretice si practice – colaborari cu institutii culturale de prestigiu, organizare de manifestari teatrale, editare de publicatii etc.
Inscrierile: 21-25 august la sediul UNATC (str. Matei Voievod 75-77).
Examenele: 28 august – 5 septembrie.
Informatii suplimentare: www.unatc.ro sau la secretariatul Facultatii de Teatru (tel. 252.81.80).
Biblioteca in parcul orasului Focsani
Biblioteca judeteana „Duiliu Zamfirescu” din Focsani si-a „mutat” sediul in parcul central al municipiului. Aflata la cea de-a III-a editie, „Biblioteca de vacanta” are drept scop atragerea spre carte a unui numar cat mai mare de cititori din randul copiilor. Anul acesta, reprezentantii bibliotecii au pregatit o serie de evenimente deosebite, gandite pentru a face cat mai placuta sederea in parc a micutilor cititori. Astfel, pe langa diverse carti colorate, copiii pot participa la un teatru de papusi sau la un concurs de mascote, unde-si vor putea inscrie animalele de companie. Biblioteca este „deschisa” pana duminica si poate fi „vizitata” intre orele 17,00 si 20.00.
Profesorii de romana de peste hotare se intalnesc la Sinaia
A inceput cea de-a XV-a editie a cursurilor de perfectionare pentru cadre didactice care predau in limba romana in tarile din jurul Romaniei. Evenimentul este organizat la Sinaia, in perioada 16-26 august, de Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii. Dupa cuvantul de deschidere, rostit de scriitorul Ion Mircea, directorul institutiei respective, cei peste 30 de participanti, cadre didactice care predau in limba romana in scoli din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru si Ucraina, au audiat, in Sala Carpati a hotelului Sinaia, conferinta cu tema „Pasoptismul romanesc”, sustinuta de prof. Paul Cornea. Programul acestei editii cuprinde, ca in fiecare an, cursuri de metodica si didactica, seminarii si prelegeri sustinute de personalitati culturale, precum profesorii Alexandru Calinescu, Paul Cornea, Dan Horia Mazilu, Cornel Ungureanu, Ion Pop.