-1.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialIncredibil: O femeie a supravieţuit cu o grenadă amorsată în cap

Incredibil: O femeie a supravieţuit cu o grenadă amorsată în cap

O femeie din Mexic a fost lovită de o grenadă amorsată care i-a rămas blocată în faţa şi a supravieţuit după ce medicii au operat-o, a declarat Daily Mail.

Karla Flores, care este mama a trei copii, vindea fructe de mare pe stradă. Ea a auzit un zgomot puternic şi ceva a lovit-o, trântind-o la pământ. Ea a simţit o senzaţie de arsură la nivelul feţei. Când şi-a atins faţa cu mâna, a observat că este plină de sânge, după care a leşinat.

Când Karla s-a trezit la Spitalul General Cullacan, a crezut că a fost lovită de o piatră care a rămas blocată în faţa ei. “Doctorul m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus că am fost lovită cu o piatră. Au început să cerceteze rana şi au descoperit că am în cap un fel de proiectil, însă nu ştiau de ce tip”, a declarat ea.

Razele X şi tomografia au arătat un obiect ciudat blocat între mandibula superioară şi cea inferioară. După care au realizat că obiectul nu este o piatră, ci o grenadă amorsată.

După toate probabilităţile, grenada a fost lansată cu ajutorul unui lansator de grenade care a făcut zgomotul pe care l-a auzit Karla, însă nu a explodat atunci când a lovit-o, ci a rămas blocată în interiorul capului.

Personalul spitalului a intrat imediat în alertă, deoarece grenada putea exploda oricând, ucigând orice persoană pe o rază de 10 metri.

Fiind aproape incapabilă să mai respire, Karla a fost izolată, iar pacienţii şi personalul medical din spital au fost evacuaţi. Cei mai mulţi dintre doctori nu au vrut să o opereze. Şeful spitalului, Dr Gaxiola Meza, a cerut ajutorul voluntarilor. S-au oferit patru persoane: doi anestezişti, Felipe Ortiz şi Cristina Soto, un asistent, Rodrigo Arredondo şi doctorul Lidia Soto.

Alături de doi experţi în explozibil din armata mexicană, ei au transportat-o pe Karla pe un teren deschis pentru a o opera. Au luat cu ei tot echipamentul medical necesar.

Karla s-a aflat sub anestezie locală. Medicii i-au făcut traheostomie pentru a putea respira, iar după patru ore, aproape de miezul nopţii, intervenţia chirurgicală s-a încheiat.

Dispozitivul a fost extras din capul ei de către un doctor care nu avea nici un fel de protecţie şi care era ghidat de către experţii militari.

Pacienta şi-a pierdut o jumătate din dantură, faţa sa este deformată de cicatricea uriaşă şi, conform declaraţiilor doctorilor, vor urma cel puţin trei ani de operaţii faciale.

Poliţia investighează cazul, însă până acum nu s-au făcut arestări.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă