21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialIncident la bordul unui avion civil american. Două aeronave de luptă au...

Incident la bordul unui avion civil american. Două aeronave de luptă au fost trimise să-l intercepteze, după ce un pasager a încercat să intre în cabina piloților

Două avioane de luptă au fost trimise să intercepteze un avion de pasageri care efectua un zbor spre Hawaii, din cauza comportamentului suspect al unui pasager, informează sâmbătă TVR.

Pasagerul, cetățean turc, ar fi încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor.

Cursa American Airlines de la Los Angeles la Honolulu a ajuns totuși la destinaţie, dar escortată de două avioane de luptă F-22.

VIOLA SPAGNOTTO, pasager: "L-am văzut pe individ cum merge printre scaune cu un prosop pe cap şi după el veneau însoţitorii de bord. Unul dintre ei avea o rolă de bandă adezivă şi cred că aşa l-au imobilizat".

TAINOA FOSTER, pasager: "Eu dormeam, dar m-a trezit agitaţia şi am văzut lumea că se panichează".

LEE LORENZEN, pasager: "Stewardesa de la clasa întâi a fost grozavă. Eu nu m-aş pune niciodată cu ea. Pe ea a căzut sarcina să nu-l lase să intre la piloţi şi a făcut o treabă grozavă".
Potrivit presei locale, personalul de bord a fost ajutat şi de un poliţist în afara programului şi care era unul dintre cei 181 de pasageri ai avionului.

Bărbatul, arestat de FBI, ar fi un cetăţean turc care provocase deja un incident de securitate la îmbarcarea în Los Angeles. A fost însă verificat şi lăsat să-şi vadă de drum. Nu se cunosc identitatea lui şi nici motivele pentru care a provocat această situaţie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Să-l cinstim pe Don Virgil!

Don Virgil e astăzi minunea prăvălită din cerul tranziției dintre capitalismul sterp și abisul lumii fără povara proprietăților. Ca un zmeu s-a bătut în jurul...
Ultima oră
Pe aceeași temă