21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialIncepe proiectul "Castelul din Carpati"

Incepe proiectul „Castelul din Carpati”

» Municipalitatea din Vulcan a semnat contractul cu firma care a castigat licitatia pentru construirea telegondolei spre Pasul Valcan.

» Executia lucrarii a fost intarziata de o contestatie depusa la Tribunalul Hunedoara impotriva proiectului elaborat pentru dezvoltarea statiunii Pasul Valcan.

» Acum lucrurile au fost rezolvate, iar proiectul va demara zilele viitoare.

In statiunea Pasul Valcan va fi pus in practica un indraznet proiect de dezvoltare turistica, denumit  "Castelul din Carpati". Edilii spun ca in zona au fost identificate elemente care plaseaza actiunea cele-brului roman al lui Jules Verne exact in aceasta zona.  "Castelul din Carpati" va deveni, astfel, unul dintre cele mai importante branduri turistice locale. Astfel, in zona denumita Crucea lui Bogdan se gasesc cateva vestigii ale unui vechi castel, iar pana acum acest aspect nu a fost promovat. Prima etapa a acestui proiect consta in amenajarea unei telegondole pana in Pasul Valcan, iar termenul de executie este de 24 de luni. Intregul proiect, insa, trebuie finalizat in cinci ani, iar valoarea lui este de sase milioane de euro. Acesta vizeaza amenajarea domeniului schiabil in Pasul Valcan, dar si alte puncte de atractie pentru turistii care vor veni aici.

 

Autoritatile spun ca vor fi foarte stricte in ceea ce priveste regimul constructiilor in perimetrul statiunii turistice, iar cabanele si pensiunile vor trebui construite cu respectarea traditiilor zonei, atat ca materiale, cat si ca regim de inaltime. De fapt, vor fi disponibile doar doua modele pentru constructia caselor de vacanta, in timp ce pentru cabane capacitatea de cazare va fi de maximum 10 camere. Proiectul este finantat in baza programului national "Superschi in Romania", iar sumele necesare sunt asigurate strict din fonduri guvernamentale. Licitatia a fost adjudecata in urma cu aproape doua luni, dar contractul nu a putut fi semnat decat acum, pentru ca pe rolul Tribunalului Hunedoara exista o contestatie depusa de o firma impotriva proiectului. "A fost contestata proiectarea, nu licitatia. Instanta s-a pronuntat in favoarea noastra si s-a semnat contractul.

 

Asteptam sa inceapa lucrarea, pentru ca in doua puncte, respectiv statia de intoarcere a telegondolei si statia de actionare, terenurile sunt libere de sarcini si nu exista nici un impediment", a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Pe de alta parte, firma care a castigat licitatia trebuie sa mai verifice unele date existente in proiectul tehnic, iar edilii spun ca ar putea fi nevoie de rectificarea unor date cuprinse in document, in vederea corelarii lor cu realitatile din teren.

Cele mai citite

Interzicerea motoarelor cu combustie internă din 2035 ar putea provoca o criză gravă în industria auto europeană

Ministrul italian al industriei avertizează asupra riscurilor interzicerii motoarelor cu combustie internă din 2035, cerând revizuirea planurilor din cadrul "Green Deal", relatează Financial Times. Adolfo...

Programul mijloacelor de transport în comun modificat la primul meci al lui FCSB în Europa League!

Primul meci al FCSB în noul format al Europa League aduce schimbări în programul mijloacelor de transport în comun din zona Arenei Naționale pentru...

Ucraina va avea o iarnă foarte grea. ONU nu mai are fonduri s-o ajute

Naţiunile Unite nu au fondurile necesare pentru a-i ajuta pe ucraineni în această iarnă, în condiţiile în care peste jumătate din capacitatea Ucrainei de...
Ultima oră
Pe aceeași temă