1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialÎncep concendierile la ANAF, Autoritatea Vămilor şi Garda Financiară

Încep concendierile la ANAF, Autoritatea Vămilor şi Garda Financiară

Guvernul a decis, miercuri, desfiinţarea unui număr total de 4.927 posturi din Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), dintre care 1.200 ocupate, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, potrivit Mediafax.

Numărul total de posturi ANAF a scăzut astfel de la 34.027 locuri la 29.100 angajaţi. Alte locuri au fost desfiinţate la Autoritatea Naţională a Vămilor (1.427 posturi, dintre care 600 ocupate) şi Garda Financiară (713 posturi, dintre care 300 ocupate).

Personalul Autorităţii Naţionale a Vămilor va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce înseamnă o reducere cu 31%.

În acelaşi timp, structura Gărzii Financiare va avea cel mult 1.092 de posturi, comparativ cu 1.805 în prezent, reprezentând o tăiere de personal de aproape 40%. Astfel, numărul de posturi cumulate de la cele două instituţii va fi redus cu o treime.

La nivelul direcţiilor de finanţe teritoriale vor fi desfiinţate 2.787 posturi, dintre care 300 ocupate, precum şi 550 posturi de conducere.

Comisarul general al Gărzii Financiare va fi ajutat în activitatea de conducere de doi comisari generali adjuncţi, aceştia având calitatea de funcţionari publici de conducere. Astfel, din structura de conducere va dispărea postul de comisar general prim-adjunct, precum şi o poziţie de comisar general adjunct.

Vor fi desfiinţate şi 150 de administraţii financiare la nivel de oraşe şi comune, reprezentând mai mult de o treime din cele 424 de unităţi existente în prezent.

Potrivit şefului ANAF, Sorin Blejnar, administraţiile financiare care vor fi desfiinţate însumează 35% din personalul total, respectiv 2.108 angajaţi, dar colectează doar 2,5% venituri.

Guvernul a decis totodată înfiinţarea departamentului care va verifica persoanele fizice cu mari averi şi a suplimentat organigrama direcţiei pentru mari contribuabili cu 300 posturi.

Cele mai citite

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă