1.8 C
București
marți, 25 ianuarie 2022
AcasăSpecialVIDEO. Incendiu violent în Oakland, California. Bilanţul tragediei a ajuns la 30...

VIDEO. Incendiu violent în Oakland, California. Bilanţul tragediei a ajuns la 30 de morţi. Autorităţile se tem că numărul celor decedaţi ar putea ajunge la 40

UPDATE 23.30: Poliţia din Comitatul Alameda a anunţat că echipajele de salvare au recuperat 30 de cadavre din clădirea distrusă complet în urma incendiului. Ray Kelly, un oficial al poliţiei, a afirmat că în clădire se aflau între 50 şi 100 de persoane, însă multe dintre persoanele iniţial considerate dispărute au fost găsite şi sunt tefere.

„Avem confirmarea că numărul morților este de 30. Este un număr astronomic și nu am terminat”, a declarat sergentul. Un precedent bilanț menționa 24 de morți în acest incendiu a cărui origine nu a fost deocamdată stabilită.

 


Cel puțin nouă persoane și-au pierdut viața și alte 25 sunt date dispărute după izbucnirea unui incendiu într-un depozit în care se ținea o petrecere, în Oakland, California.

Clădirea, situată în cartierul Fruitvale, găzduia complexe în care oamenii munceau și locuiau și nu avea sistem antiincendiu, a declarat un reprezentant al pompierilor pentru un ziar local.

Postul local KTVU a transmis că pompierii din Oakland au răspuns unui apel cu privire la izbucnirea unui incendiu la un depozit, vineri, la ora locală 23,30, și că sâmbătă dimineață încă se aflau la locul incendiului.

Pompierii au declarat pentru KTVU că în interiorul depozitului se aflau circa 50 de oameni. Potrivit poliției, în clădire își desfășoară activitatea un grup de artiști, care își au acolo studiourile.

Prietenii și rudele participanților la petrecere au intrat sâmbătă dimineața pe paginile de social media pentru a afla vești despre cei dragi, potrivit East Bay Times. Unii au postat imagini și mesaje pe Facebook despre persoane de care nu reușeau să dea, în timp ce alții au transmis că au putut să scape nevătămați, potrivit sursei citate.

„Era foarte cald, prea mult fum, trebuia să ies de acolo. Simțeam cum mi se jupoaie pielea și cum nu mai pot să respir din cauza fumului. N-au reușit să pun în funcțiune stingătorul de incendii”, a scris Bob Mule, un fotograf care locuiește în clădire. Mule a suferit arsuri minore și a povestit că a văzut o altă persoană sărind pe geam de la etajul doi.

 

 

 

Cele mai citite

NATO scoate România și Bulgaria din ciorba rusească

Întâlnirea dintre Serghei Lavrov și Anthony Blinken s-a încheiat la Geneva fără rezultat. Secretarul de stat american a promis că SUA va răspunde în...

România are al doilea cel mai mic salariu, dar cea mai mare taxare din UE. Cum stăm la puterea de cumpărare

România are cea mai mare taxare pe salarii din Uniunea Europeană, deși avem printre cele mai mici salarii din uniune. Față de țările europene...

Pfizer începe studiile clinice pentru un vaccin împotriva Omicron

Pfizer și BioNTech au început un studiu clinic pentru vaccinul lor specific Omicron. Companiile au făcut anunțul marți într-un comunicat de presă. Studiul va evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă