27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiu la mormântul omului de afaceri George Naghi, patronul Aldis

Incendiu la mormântul omului de afaceri George Naghi, patronul Aldis

Mormântul lui George Nagi din Cimitirul „Sfântul Gheorghe” din municipiul Călăraşi a luat foc, duminică, fiind distruse total crucea, un tablou cu cu fotografia omului de afaceri şi coroanele de flori şi parţial placa din marmură, incendiul fiind stins de pompieri, transmite Mediafax.

Localnicii care au trecut prin cimitir în această dimineaţă spun că, la un moment dat, la mormântul fostului patron al Aldis au apărut doi tineri, un băiat şi o fată, care însă nu ar fi aprins niciun foc, după care au văzut că s-a declanşat un incendiu.

La faţa locului, a mers un echipaj de pompieri militari care a stins incendiul în câteva minute.

„Am ajuns imediat la faţa locului. Incendiul a fot rapid localizat şi lichidat, iar primele cercetări arată că focul a izbucnit de la lumânările aprinse în preajma mormântului.” a declarat plt. maj. Mirel Roman, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

În urma incendiului, au fost distruse în totalitate crucea, un tablou cu fotografia omului de afaceri şi coroanele de flori şi parţial placa din marmură.

Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi (59 de ani), a decedat, în 7 august, iar soţia sa, Alina (54 de ani), a fost rănită grav în urma unui accident nautic care a avut loc pe Braţul Borcea al Dunării.

Potrivit poliţiştilor, şalupa în care se aflau George Naghi şi soţia sa, Alina, condusă de patronul firmei Aldis, se deplasa pe Braţul Borcea, dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu, iar la un moment dat ambarcaţiunea a ieşit de pe luciul apei şi s-a lovit de mal, la intersecţia dintre Braţul Borcea şi Canalul Siderurgic.

George Naghi şi soţia sa erau proprietarii firmei Aldis din Călăraşi, unul dintre cei mai importanţi producători de mezeluri. Naghi era cel mai bogat om de afaceri din Călăraşi, cu o avere estimată de Forbes România la 28 de milioane de euro în 2010.

Fabrica Aldis reprezintă o investiţie de aproximativ 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi. Aldis Călăraşi este al treilea mare jucător de pe piaţa procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă