37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialINCENDIU CONFORT CITY. Zeci de locatari cu locuinţele avariate îşi cer BANII...

INCENDIU CONFORT CITY. Zeci de locatari cu locuinţele avariate îşi cer BANII ÎNAPOI

Zeci de locatari ai blocului din complexul rezidenţial Confort City care a fost afectat de incendiul de marţi după-amiază sunt adunaţi în faţa imobilului şi se trec pe o listă, pentru a cere împreună dezvoltatorului imobiliar să le restituite sumele plătite pentru locuinţe sau o altă casă, potrivit Mediafax.

Locatarii au luat această iniţiativă spunând că, din motive de siguranţă, nu sunt de acord să locuiască în continuare în blocul afectat de incendiu, chiar dacă acesta va fi reabilitat.

Iniţativa aparţine, practic, avocatului Louis Nicolescu, locatar al blocului, care a precizat că dezvoltatorul va fi notificat, prin intermediul unui executor judecătoresc, cu privire la faptul că unii proprietari vor să primească înapoi banii plătiţi pe apartamente, iar alţii vor alte case într-un alt bloc.

Nicolescu a precizat că se va încerca, în prima fază, o conciliere cu dezvoltatorul imobiliar, după care, dacă acesta nu va răspunde în termen de 15 zile, oamenii vor trece la o acţiune în instanţă.

„Nu vreau să stau în condiţiile astea într-un bloc care poate să ardă în totalitate în două ore. Să-mi dea banii înapoi şi treaba mea cum stau. Păi ce, plătesc zeci de mii de euro ca să mor în casă? Că aşa vrea Negoiţă!”, le-a spus un bărbat celorlalţi locatari adunaţi în faţa blocului.

Oamenii îşi trec pe lista respectivă numele şi numărul apartamentului unde stăteau.

Locatarii blocului au achitat integral apartamentele sau plătesc rate. În rândul ambelor categorii există persoane care vor banii înapoi şi unele care doresc să primească altă casă. Unii dintre cei care au în continuare rate la apartament vor să primească înapoi ce au plătit până acum, iar dezvoltatorul să achite în continuare ratele la bancă.

Un bloc din ansamblul rezidenţial Confort City a fost afectat, marţi, de un incendiu izbucnit la mansardă, în urma căruia câteva zeci de apartamente au fost distruse.

Proprietarii apartamentelor spun că au plătit pe acestea preţuri începând cu 50.000 de euro şi că au de dat rate lunare la bancă de aproximativ 300 de euro.

Complexul Confort City, deţinut de fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, este format din 12 blocuri cu 1.680 de apartamente, la care se adaugă parcări, două minimarketuri, o grădiniţă, locuri de joacă pentru copii şi parcuri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă