31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialINCENDIU CONFORT CITY. Înca un complex rezidenţial al fraţilor Negoiţă are probleme...

INCENDIU CONFORT CITY. Înca un complex rezidenţial al fraţilor Negoiţă are probleme MAJORE

Incendiul din complexul rezidenţial Confort City, construit de fraţii Negoiţă, a fost agravat de faptul că pompierii nu au putut interveni timp de mai bine de 30 de minute din cauză că hidranţii din complex nu aveau apă şi au fost nevoiţi să alimenteze autospecialele direct din răul Dâmboviţa.

Un alt complex rezidenţial construit de fraţii Negoiţă – complexul Confort Residence din Pipera, Voluntari – suferă de „defecte semnificative de execuţie”, iar „pregătirea şi protecţia anti-incendiu cu hidranţi şi/sau stingătoare de foc, precum şi protecţia descărcărilor electrice cu paratraznet” nu s-a realizat, potrivit unor documente obţinute de HotNews.ro.

Deficienţele au fost constatate în 2010, iar până în prezent acestea nu au fost remediate, susţin membrii Asociaţiei de Proprietari. În plus, la solicitările Asociaţiei, dezvoltatorul nu a oferit niciun răspuns, iar ANPC şi ISC le-au sugerat proprietarilor să se adreseze instanţei.

Domus Stil, parte a Rin Group, deţinut de fraţii Negoiţă, a construit patru complexuri rezidenţiale în zona Capitalei: Rin Grand Residence, Confort Park, Confort City şi Confort Residence.

Reamintim că marţi, un bloc de 11 etaje din cadrul Complexului Confort City a luat foc. Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente, aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporţie de 10-30%, informează IGSU.

Citeşte mai mult pe HotNews.ro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă