20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialIncendiile care au mistuit cluburile românești, în ultimii șase ani. Tragedia Colectiv...

Incendiile care au mistuit cluburile românești, în ultimii șase ani. Tragedia Colectiv a provocat moartea a 64 de oameni

11 incendii majore au avut loc în cluburile din întreaga țară, din 2011 și până în prezent. Cel mai recent este cel de sâmbătă, 21 ianuarie 2017, când 41 de oameni au fost răniți, după ce clubul Bamboo din București a ars. Cel mai grav din ultimii 20 de ani rămâne, însă, tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 64 de oameni și-au pierdut viața, iar 200 au fost răniți. 

Agenția Agerpres a realizat o cronologie a incendiilor produse în ultimii șase ani, în cluburile din întreaga țară:

21 ianuarie 2017 – Un incendiu puternic a izbucnit, în dimineața zilei de 21 ianuarie la clubul Bamboo din Capitală. Clubul Bamboo a mai ars în întregime în urma unui incendiu din 25 iunie 2005, pagubele fiind estimate la aproximativ 5.000.000 de euro. Clubul a fost ulterior reconstruit.

30 octombrie 2015 Cel mai grav incendiu produs în ultimii 20 de ani, în clubul bucureștean Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și circa 200 au fost rănite. În club, trupa Goodbye to Gravity susținea un concert de lansare a unui nou album. Incendiul a izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul concertului și s-a extins rapid.

1 noiembrie 2015 —Un incendiu izbucnit într-un club aflat la demisolul Casei de Cultură din municipiul Constanța a fost stins de pompieri. Localul era închis publicului, în interior aflându-se, însă, 5 persoane, angajate ale firmei care administrează clubul, care efectuau inventarul și care au fost evacuate.

17 aprilie 2015 —Un incendiu s-a produs la Clubul Vox, care funcționa în Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuță” din Focșani, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit. Incendiul a provocat pagube însemnate, fiind distruse mai multe obiecte de mobilier și aparate electronice și electrocasnice.

17 iunie 2014 —Un incendiu s-a produs la un club din Centrul vechi al Capitalei, în urma căruia un bărbat a fost găsit carbonizat. A fost declanșată ancheta în acest caz, stabilindu-se că acest incendiu a mascat o crimă. Potrivit anchetatorilor, patronul restaurantului și-a ucis asociatul, prin aplicarea mai multor lovituri la cap, a ascuns cadavrul sub podeaua de la etajul localului, iar patru zile mai târziu a incendiat imobilul, turnând substanțe inflamabile peste cadavru.

6 aprilie 2014 — Trei tinere și-au pierdut viața și alte patru persoane au fost rănite, în urma unui incendiu care a cuprins un restaurant (Beirut), un cazino și un club, care funcționau într-un imobil din centrul municipiului Constanța.

25 decembrie 2013 — Un incendiu a izbucnit într-o clădire ce a găzduit Clubul Tineretului din Bacău, în noaptea de 24 spre 25 decembrie, fără a se înregistra victime omenești, imobilul fiind nefuncțional în această perioadă.

3 decembrie 2011 — Două localuri din municipiul Sibiu — un restaurant cu specific românesc și un club situat deasupra acestuia — au fost cuprinse de flăcări. Pagubele materiale au fost evaluate ulterior la 2.200.000 lei de către PÎCCJ, organele abilitate stabilind că incendiul a fost provocat de către mai multe persoane care au fost arestate, în martie 2012.

4 martie 2011 — Un night-club din municipiul Focșani a fost afectat de un incendiu produs la subsolul clădirii și provocat de scânteile provenite de la un flex, pe care un apropiat al casei l-a folosit în subsol. În urma incendiului, au ars aproximativ 100 de kilograme de lemn, depozitate la subsolul clădirii unde funcționa night-clubul.

8 octombrie 2011 — Un incendiu a izbucnit la Clubul Kmy’s, situat pe malul lacului Siutghiol, din centrul stațiunii Mamaia, înregistrându-se pagube materiale. Potrivit pompierilor, focul ar fi fost provocat în mod intenționat de persoane necunoscute.

20 ianuarie 2011 — O tânără a murit carbonizată, într-un incendiu izbucnit în PUB 75, amplasat la parterul unui cămin din campusul studențesc Tudor Vladimirescu din Iași, iar o alta a fost transportată în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgențe Sfântul Ioan din Iași.

 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă