Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca fostul procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie Adrian Horia Miclescu a colaborat cu Securitatea sub numele conspirativ "Adam".
Verificarea procurorului Adrian Horia Miclescu a fost solicitata Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) in 2005, de catre Monica Macovei, ministrul Justitiei de la acea vreme. In acelasi an, Consiliul Superior al Magistraturii a decis revocarea lui Miclescu din functia de procuror general adjunct al Parchetului National Anticoruptie. Decretul de pensionare al magistratului, al carui dosar de colaborator cu Securitatea a fost gasit de CNSAS, a fost semnat de presedintele Traian Basescu in primavara acestui an, cand Miclescu detinea functia de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.
In actiunea depusa de CNSAS la Curtea de Apel Bucuresti se arata ca Adrian Horia Miclescu a colaborat cu Securitatea intre anii 1979 si 1986 si in anul 1988, cand a fost abandonat din reteaua informativa deoarece devenise membru al Partidului Comunist Roman. Miclescu a fost recrutat pe 29 iunie 1979 in calitate de colaborator, sub numele conspirativ "Adam", acesta semnand un angajament olograf, se mai arata in actiunea CNSAS. Miclescu era angajat atunci la Centrala de Medicamente, iar recrutarea lui s-a facut pe motiv ca, in cadrul acestei entitati, care lucra cu secrete de stat ce priveau produsele originale romanesti, trebuia prevenita scurgerea de informatii. In referatul cu propunerea de recrutare a lui Miclescu se arata ca acesta "este bine pregatit profesional, cu o buna cultura generala, avand deci calitati si posibilitati informative conform scopului propus", sustine CNSAS.
Potrivit CNSAS, in perioadele in care a fost colaborator al Securitatii, Adrian Horia Miclescu a semnat trei note informative care contin informatii cu privire la activitati sau atitudini potrivnice regimului comunist. Una dintre aceste note, semnata pe 15 iulie 1986, se refera chiar la sora lui, Rodica Licaret, si la sotul acesteia, care ar fi facut parte din grupul "Meditatia Transcendentala", pulverizat de comunisti. Ofiterul de legatura al lui Horia Miclescu a consemnat in nota informativa faptul ca acesta era nemultumit ca nu putea intra in procuratura, din cauza "situatiei sorei sale".
Pana acum, CNSAS a deconspirat 29 de magistrati ca ofiteri sau colaboratori; dintre acestia, 15 sunt judecatori, iar 14 – procurori. Aceste cazuri au fost trimise in judecata. Unul dintre judecatorii deconspirati in 2008 drept colaborator, Stere Learciu, cu numele de cod "Aurel", a judecat timp de un an dosarul fostului ministru al Justitiei Rodica Stanoiu, deconspirat, la randul sau, cu numele de cod "Sanda".