37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialInca doua decese cauzate de gripa porcina, numarul mortilor ajunge, in Romania,...

Inca doua decese cauzate de gripa porcina, numarul mortilor ajunge, in Romania, la 34

Alte doua persoane au murit in urma infectarii cu virusul gripal A/H1N1, numarul deceselor ajungand, astfel, in Romania, la 34, de duminica pana luni fiind confirmate si 40 de noi imbolnaviri cu gripa porcina, potrivit ultimului bilant al Ministerului Sanatatii, citat de Newsin.

Cele mai multe noi imbolnaviri au fost depistate in judetele Mures, 13, Bacau, 11 si Constanta, sase. Totalul cazurilor de gripa A/H1N1 inregistrate de la debutul pandemiei si pana acum ajunge, astfel, la 5.247.

Pana in prezent au fost vaccinate cu vaccinul gripal pandemic CANTGRIP peste 75. 000 de persoane, nefiind semnalate reactii adverse.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a anuntat, saptamana viitoare, ca majoritatea persoanelor cu A/H1N1 decedate in Romania aveau intre 30 si 44 de ani, iar rata nationala de mortalitate a ajuns la 0,52%.

Grupa de varsta cea mai afectata de forme de gripa usoare este 15-29 ani, iar la grupa 45-59 de ani se inregistreaza cele mai multe forme severe, au precizat reprezentantii ministerului.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a atras atentia ca, la pacientii cu A/H1N1, decesul poate surveni in doar 48 de ore, ca urmare a unei infectii respiratorii severe (Acute respiratory distress syndrome – ARDS).

Secretarul de stat a mai anuntat ca persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă