21.1 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialIn sectorul 6, mari restante la plata impozitului pe teren

In sectorul 6, mari restante la plata impozitului pe teren

Pana la sfarsitul lunii trecute, numai 28% din cetatenii sectorului 6 care locuiesc la casa si-au platit impozitul pe terenul aferent locuintei proprietate personala.

Situatia este in antiteza cu cea inregistrata la capitolul "impozit pe cladiri", unde 65,95% dintre contribuabili – persoane fizice – si-au achitat darile catre stat. Explicatia pentru acest fenomen este starea tot mai accentuata de saracie a populatiei. "Multe dintre gospodariile care cuprind si terenuri se afla in cartierul Giulesti, unde nivelul de trai este foarte redus. Din acest motiv, oamenii prefera sa plateasca taxele pentru casa, ignorandu-le pe cele pentru teren. De asemenea, exista cazuri in care terenurile au fost retrocedate catre fostii proprietari, care au insa domiciliul de baza in alte judetele, fiindu-le greu sa ajunga la sediul nostru", a declarat Sorin Tigau, seful Biroului Constatari Urmariri Persoane Fizice din cadrul SPFPL Sector 6 – Complexul Orizont.
» Pana pe 30 iunie a.c., centrele SPFPL au incasat aproximativ 70.000.000 lei din impozitele si taxele datorate de contribuabili la bugetul local.

» Suma reprezinta 50,5% din totalul previzionat (buget nerectificat) sa se realizeze pentru acest an.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă