0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialÎn satul natal al lui Boc se va construi o sală de...

În satul natal al lui Boc se va construi o sală de sport de 2,4 milioane de lei

Dacă pentru bugetari, austeritate este cuvântul de ordine, Guvernul mai are încă resurse pentru unele investiţii. De exemplu, să plătească aproape 2 milioane şi jumătate de lei pentru o sală de sport în satul Răchiţele, localitatea natală a premierului Emil Boc. În replică, ministerul Dezvoltării a anunţat că investiţia era programată încă de acum câţiva ani.

Sala va avea 150 de locuri şi va fi plătită din banii Companiei Naţionale de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului. Instituţia susţine că investiţia de la Răchiţele n-are nicio legătură cu premierul Emil Boc, este pur şi simplu una din sutele de săli construite prin celebrul program lansat de Adrian Năstase.

“Solicitarea administraţiei publice locale a fost depusă la Compania Naţională de Investiţii în 31.03.2006, cu câţiva ani înainte ca Emil Boc să fie învestit în funcţia de prim-ministru”, se spune într-un comunicat al ministerului, citat de Realitatea.net.

În comunicat se mai arată că licitaţia a avut loc anul trecut, dar până la această dată nu a început derularea contractului. Firma băimăreană care a câştigat licitaţia va primi aproape 2 milioane şi jumătate de lei.

Aceasta nu este singura investiţie în comuna natală a lui Boc. Săptămâna trecută, guvernul a decis în şedinţă ca satul Răchiţele să primească şi 800 de mii de lei, bani pentru repararea dispensarului medical şi a căminului cultural. Alte cinci comune din judeţul Cluj au mai primit bani pentru investiţii.

 

 

Cele mai citite

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...

Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri din ce în ce mai ridicate ale datoriilor guvernamentale ale statelor membre, dar și de...
Ultima oră
Pe aceeași temă