20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăSpecialEFECT SCANDALOS. Ordonanța penală, dată de guvernul lui Sorin Grindeanu în miezul...

EFECT SCANDALOS. Ordonanța penală, dată de guvernul lui Sorin Grindeanu în miezul nopții, închide un dosar în care era implicat tatăl premierului, Nicolae Grindeanu

Unul dintre efectele Ordonanței de Urgență emisă marți seară de Cabinetul Grindeanu are, drept efect, și închiderea unui dosar în care apare numele lui Nicolae Grindeanu – tatăl premierului Sorin Grindeanu.

Potrivit publicației Express de Banat, tatăl lui Sorin Grindeanu, Nicolae Grindeanu, este citat pentru data de 15 februarie la Tribunalul Caraș-Severin, în calitate de martor într-un dosar privind Școala postliceală sanitară de la Caransebeș.

Faptele cercetate în acest dosar datează din perioada în care Nicolae Grindeanu era inspector școlar general al județului Caraș-Severin, coordonând astfel și instituția de învățământ din Caransebeș. La acel moment, lui Nicolae Grindeanu i s-ar fi cerut să aprobe mutarea examenului de absolvire a Școlii postliceale sanitare de la Caransebeș la Călan.

„Acolo unde nimeni nu ar fi putut să-i încurce socotelile, să pice vreun cursant”, scriu jurnaliștii de la Express de Banat. Directoarea Școlii postliceale, care dorea mutarea examenului, era Eleonora Gavrilesc, liderul UNPR Călan.

Nicolae Grindeanu a refuzat inițial cererea acesteia, dar ulterior a acceptat, după ce a fost rugat de Mihaela Popovici – șefa Tineretului Social – Democrat, care acum este colegă cu Nicolae Grindeanu în Consiliul Județean.

Avocatul Cosmin Bolosin, citat de jurnaliștii de la Express de Banat, susține că, pe baza Ordonanței de Urgență emisă de Cabinetul Grindeanu, Eleonora Gavrilesc poate fi considerată „curată”.

 „Dacă această Ordonanță va intra în vigoare, dacă se va dovedi că nu s-a făcut cu gravă încălcare a legii, Gavrilesc va scăpa de infracțiunile de abuz în serviciu. Se pun în discuție niște elemente din dosar dacă dumneaei a încercat să o favorizeze în vreun fel pe studenta din dosar pentru a i se da notă de trecere. Dacă această ordonanță va fi un singur minut în vigoare, dumneaei va scăpa de această acuzație”, explică avocatul.

Iar dacă dosarul va fi închis, fostul inspector general Nicolae Grindeanu, nu va mai fi citat ca martor în dosar. Iar asupra tatălui premierului nu va mai plana nicio suspiciune.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Djokovic, debut cu dreptul la Roland Garros

Novak Djokovic, numărul unu mondial şi deţinătorul trofeului, s-a calificat fără probleme în turul secund al turneului de Mare Şlem de la Roland Garros,...

Un simulator de reactor nuclear va fi instalat la Universitatea Politehnica

Un simulator de reactor nuclear, oferit de Statele Unite, va fi instalat la Universitatea Politehnica din București. Această inițiativă face parte din Programul FIRST...

Djokovic are prima șansă la locul 1 ATP, dar și Medvedev și Zverev pot ocupa această poziție după Roland Garros

Djokovic își are soarta în propriile mâini în lupta pentru locul 1, dar și Medvedev și Zverev speră la această poziție.Dacă sârbul va câștigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă