38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialIliescu: Nu discut "umorile" lui Boc, ar fi cea mai mare prostie...

Iliescu: Nu discut „umorile” lui Boc, ar fi cea mai mare prostie ca Andronescu sa fie demisa

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni ca ar fi "cea mai mare prostie" ca premierul Emil Boc sa o demita pe Ecaterina Andronescu daca pune in aplicare ordinul criticat de democrat-liberali, potrivit Newsin.

"Nu discut umorile domnului Boc, eu am toata increderea in maturitatea doamnei Andronescu si toate calitatile sale. Cred ca ar fi cea mai mare prostie sa se apeleze la asa ceva", a spus Iliescu, comentand  afirmatia premierului Emil Boc, care a amenintat-o din nou luni, pe Ecaterina Andronescu ca o va demite daca aplica ordinul privind numirea directorii de scoli.

Purtatorul de cuvant al PSD,Bogdan Niculescu-Duvaz, a declarat luni ca ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, va emite un alt ordin privind numirea directorilor de scoli, care sa fie in concordanta cu legea noua a educatiei nationale.

"Urmeaza sa se reglementeze in urmatoarea saptamana pentru ca legea adoptata prin asumare nu a fost supusa unei motiuni de cenzura, legea va trebui sa intre in vigoare si vor intra noile reglementari. In consecinta, ministrul va emite un ordin modificat, va modifica ordinul pe care l-a trimis in teritoriu, repet, si care de fapt nu a creat efecte, el nu a fost aplicat, deci oarecum discutia s-a inflamat inutil", a spus Duvaz, la finalul sedintei BPN de luni.

Premierul Emil Boc a declarat luni, la finalul sedintei coalitiei, ca isi mentine decizia privind remanierea ministrul Educatiei in cazul in care aceasta nu va renunta la ordinul privind numirea directorilor de scoli si ca "a mai discutat de atatea ori" cu Ecaterina Andronescu pe acest subiect.

"Daca directorii de scoli vor fi schimbati din ordin al ministrului Educatiei, din acel moment voi proceda la remanierea ministrului Educatiei. Acest ordin este contrar atat legii educatiei nationale, pe care am promovat-o, cat si principiului descentralizarii, prin care lasam prerogativele la nivelul comunitatilor in vederea numirii directorilor de scoli", a spus Boc, dupa sedinta coalitiei, la care a participat si ministrul Ecaterina Andronescu.

Emil Boc a mai spus ca a vorbit cu Andronescu pe acest subiect si, intrebat daca va mai discuta cu ministrul, a raspuns:  "Am mai discutat de atatea ori". 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă