21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialIkea vinde din anul 2019 covoraşe realizate de refugiaţii sirieni

Ikea vinde din anul 2019 covoraşe realizate de refugiaţii sirieni

Ikea intenţionează să dezvolte o nouă gamă de covoraşe şi textile fabricate de refugiaţii sirieni care trăiesc în Iordania, începând din 2019, iniţiativa fiind aşteptată să creeze aproape 200 de locuri de muncă, majoritatea destinate femeilor, relatează CNN, via Mediafax.

Ikea susţine că lucrează cu organizaţiile locale care se concentrează pe problemele femeilor, pentru ca proiectul să funcţioneze.
 
Există o rată mică de şomaj în rândul femeilor, care, în general, au grijă de copii. Ikea susţine că lucrează cu organizaţiile locale pentru a asigura faptul că programul de muncă este flexibil astfel încât femeile să poată avea grijă de membrii familiei.
 
Iordania a acceptat peste 655.000 de refugiaţi sirieni, potrivit datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Mai mult, aproape 37.000 de premise de muncă au fost emise în Iordania pentru refugiaţii sirieni, deşi mulţi sirieni lucrează fără premise.
 
Covoraşele şi textilele vor fi vândute la nivel local şi în alte pieţe care au acord de comerţ liber cu Iordania. Compania suedeză de mobilă precizează că produsele fac parte dintr-o ediţie limitată.
Cele mai citite

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...

Se lărgește prăpastia dintre bogați și săraci în școala românească

Mulți ani s-a vorbit în spațiul public despre cele două Românii din școli: fandoseala odraslelor politicienilor sau oamenilor de afaceri cu background suspect și...

MozaiQ: Creștere a numărului de mesaje homofobe

Asociația MozaiQ, organizație comunitară LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender), avertizează că valurile de homofobie și transfobie s-au întețit în ultimele trei săptămâni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă