26.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialIGPR a fost sesizat de britanici din luna aprilie

IGPR a fost sesizat de britanici din luna aprilie

Autoritatile britanice au adresat Romaniei o cerere de asistenta judiciara in ancheta legata de achizitia, de catre statul roman, a fregatelor din Marea Britanie, inca din luna aprilie.
Inspectoratul General al Politiei Romane a informat ca a primit de la autoritatile britanice o cerere de asistenta judiciara internationala „care continea referiri la comiterea unor fraude de proportii savarsite in timpul derularii procesului de achizitie din Marea Britanie, de catre statul roman, a unor nave militare”.
Solicitarea autoritatilor britanice a fost trimisa in 28 aprilie, spre solutionare,Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform prevederilor interne si internationale care reglementeaza asistenta reciproca in materie penala, precizeaza IGPR.
La data de 10 mai, Directia de cooperare internationala din cadrul Parchetului instantei supreme a trimis solicitarea Departamentului National Anticoruptie (DNA), considerand ca ar exista indicii privind eventuale fap-te de coruptie, ceea ce ar atrage competenta procurorilor DNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă