Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare, pe cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, privind prelungirea cu 29 de zile mandatului de arestare a senatorului Cătălin Voicu, cercetat pentru corupţie.
Decizia pe care o va lua vineri instanţa poate fi atacată cu recurs la Completul de 9 judecători al ÎCCJ, anunţă NewsIn.
Avocatul senatorului Voicu, Ioan Cazacu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că, din punctul său de vedere atât el, cât şi judecătorii care se ocupă de dosar ar trebui să aibă certificat ORNISS. Cazacu s-a declarat nemulţumit şi de faptul că nu a avut acces la dosar, ci doar la propunerea de prelungire a arestării, iar timpul de studiere a fost insuficient.
Procesul privind cererea procurorilor anticorupţie de prelungirea a mandatului de arestare emis pe numele senatorului Cătălin Voicu a început în jurul orei 13.00, şedinţa de vineri de la instanţa supremă fiind în Cameră de Consiliu.
Senatorul Cătălin Voicu a fost adus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din arestul Poliţiei Capitalei, în jurul orei 12.00.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă vineri cererea procurorilor DNA de prelungire, cu încă 30 de zile, a mandatului de arestare emis pe numele senatorului Cătălin Voicu, cererea fiind înregistrată joi pe rolul instanţei.
Decizia de vineri a instanţei nu va fi definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Tot vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie sunt audiaţi mai mulţi martori din dosar, şi anume angajaţi ai firmelor lui Costel Căşuneanu.
Cătălin Voicu este în arest din 30 martie, când Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele său. În aceeaşi seară, după ce s-a prezentat la arestul Poliţiei Capitalei, senatorul Cătălin Voicu a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, acuzând probleme de sănătate. Pe 2 aprilie, Completul de 9 Judecători al instanţei a judecat recursul senatorului, care însă a fost respins.