Dezvaluirile facute dupa verificarea unor dosare declasificate ma determina sa cred ca in hora mizeriei morale sunt multi „patrioti” ca Musca. Lista cu nume importante de politicieni se va mari cu siguranta si, totodata, ea va fi completata cu alti parlamentari suspectati ca au colaborat, pe fata sau pe usa din dos, cu fosta Securitate. Din aceste considerente ma vad pus in situatia sa evidentiez un fapt neplacut, acela de a spune ca la alegeri s-a permis, din cauza lipsei legii lustratiei, intrarea fostilor turnatori inclusiv in Parlamentul Romaniei. Necunoscand trecutul acestor oameni, ascuns atat de titularii angajamentelor semnate cu manuta lor, cat si de clasificarea la „siguranta nationala” de unii lideri de partid recunoscuti pentru rolul jucat in actiunea de blocare a demersului societatii civile (vezi Punctul 8), electoratul a fost obligat sa-i voteze in bloc pe toti candidatii trecuti pe lista comuna, printre ei existand si politicieni aflati in cardasie cu tovarasii de la Securitate. I-am votat pe colaboratori, turnatori si pe altii ca „Felix” sau „Dana” in necunostinta de cauza. Buna-credinta a cetateanului a fost batjocorita miseleste de „patriotii” lui Postelnicu, ajunsi inalti demnitari de stat dupa 1989. Ca ne place sau nu, acesta este adevarul. Fapt pentru care ii condamn pe cei care au manipulat electoratul pentru ca politicienii „dalmatieni” sa fie declarati morali cu riscul de a incetini procesul democratiei in sine. Este cauza principala pentru care astazi, la 17 ani de la revolutie, institutia democratiei se lupta cu institutia politiei politice.
Din acest motiv, Mona Musca si Dan Voiculescu nu pot fi iertati. Aici nu este vorba de o simpla omisiune, cum ne da de inteles deputatul liberal, ci de o intentie vadita de a ascunde un trecut prin minciuna. Fostul ministru al Culturii a avut nenumarate ocazii sa spuna: „Da, am semnat un angajament cu Securitatea!”. Nu a facut-o. A preferat sa nege inclusiv cand a venit in fata presei cu dosarul in brate. Intrebata fiind daca numele „Eva” ii spune ceva, Mona Musca a facut trimitere la Adam! De ce nu la „Dana”?
Nu insist. Spun doar ca parlamentarul, ca si exclus din PNL, nu a facut prin gestul sau decat sa intareasca parerea ca sub masca unor politicieni considerati onesti se ascunde oligarhia turnatorilor si colaboratorilor fostei Securitati. Si pentru Musca, si pentru Quintus multi ar fi bagat poate mana in foc. Acum isi dau seama ca se ardeau. Desecretizare dosarelor, criticata vehement de Ion Iliescu, nu este un reflex totalitar, cum sustine fostul inalt comunist, ci o tentativa de igienizare a clasei politice. In acest moment se da o lupta decisiva cu sistemul comunisto-securist, care, sa recunoastem, a reusit sa dea peste cap societatea in ansamblul ei. A fost – toata lumea constata acest lucru, cred – un semnal clar ca oligarhia ceausista inca functioneaza prin oamenii infiltrati inclusiv in presa. Mai grav, este o dovada ca ofiterii care au pus la cale seismul din aceste saptamani sunt activi si ca sunt asi in diversiuni si manipulari. Cine sunt ei? Unde pot fi localizati? Care partide au cuiburi de turnatori sau colaboratori? Greu de raspuns. Sefii serviciilor secrete stiu. Un lucru este clar: numarul lor este mai mare decat se crede. Daca la prima strigare CNSAS a iesit in public cu nume mari de politicieni care au semnat un angajament cu Securitatea, este logic ca in noianul de dosare se vor gasi probabil plutoane de senatori si deputati sau alti demnitari care au facut tangential sau direct politie politica. Pe acesti oameni i-am votat. I-am crezut morali pentru ca acum sa constatam cu tristete ca sunt de fapt niste mincinosi. Nu conteaza ca „Felix”, „Dana” si altii vor raspunde penal. Conteaza doar faptul ca electoratul curat a fost tradat de niste impostori pentru o firimitura de putere.