2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialI-a salvat viata fara sa-l cunoasca

I-a salvat viata fara sa-l cunoasca

– Un tanar din Caras Severin are o noua sansa la viata dupa ce a primit sange de la un necunoscut.

Ionel a fost un obisnuit al spitalelor. Boala de care sufera il aducea de cateva ori pe an in patul de spital. Ionel era foarte fericit, pentru ca doctorul ii spusese ca pentru boala de care sufera poate face o interventie chirurgicala care l-ar ajuta foarte mult si, in urma careia, vizitele sale la spital ar fi mult mai rare. Dupa aceasta, insa Ionel a primit o veste nu prea placuta. In urma controlului pentru operatie a aflat ca are grupa sanguina AB IV cu RH negativ, o grupa rara de sange. Doctorul i-a spus insa sa nu se sperie ca va vorbi la Centrul de Transfuzie sa pregateasca doua pungi de sange AB IV cu RH negativ, pentru a nu fi probleme. De la Centrul de Transfuzie, insa, medicii i-au transmis ca acum nu au aceasta grupa de sange pe stoc, dar ca vor solicita sprijin de la unitatile din judetele apropiate asa ca, in 4-5 zile, operatia va putea fi facuta. Abia dupa o saptamana la Centrul de Transfuzie a aparut o punga cu AB IV negativ.

Operatia nu a putut fi facuta deoarece sangele pregatit pentru Ionel a fost folosit pentru a salva viata unei femei. "Imi pare rau dar era o urgenta, nu puteam sa ma opun, femeia trebuia ajutata. Sa mai asteptam putin, poate vom avea noroc!" a spus doctorul Romeo Dumitrescu. Tatal lui Ionel a apelat la anunturile din presa pentru a gasi sange. Abia dupa sase zile, el a primit un telefon de la Deva, de la un barbat care avea aceeasi grupa de sange si care a acceptat sa doneze. Familia s-a angajat sa-i plateasca drumul dus intors plus… cam un salariu pentru gest. In dimineata cand trebuia sa ajunga omul, Ionel se trezise de la ora 6.00 si nu mai avea stare. Mai intai trebuia sa faca un test de compatibilitate, dupa care urma donarea in sine.

GENEROZITATE
Cat a durat analiza probelor recoltate, Ionel s-a plimbat cu salvatorul sau, i-a aratat spitalul, aparatele, i-a povesti cum venea el de micut la spital, cum isi petrecea vacantele prin spital, cum ii stie pe toti din spital, dupa care s-au intorsesla laborator pentru aflarea rezultatelor.Testul de compatibilitate era pozitiv si donarea a avut loc.Tatal lui Ionel a pregatit pentru salvatorul lui Ionut mai multi bani decat se intelesesera. Omul de la Deva care are si el acasa doi copii, Mihai B, i-a spus ca ,,nu vreau nici un ban pentru ca am inteles drama lui Ionut. Sunt bucuros ca am putut salva o viata".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă