32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialHotii romani reinventeaza haiducia in Italia

Hotii romani reinventeaza haiducia in Italia

Un grup de batranei din Genova, carora nu le ajungeau banii din pensie, au apelat la o banda de hoti romani care furau din magazine. Obtineau astfel la jumatate de pret mancare si alte produse marunte.

Cincisprezece pensionari din orasul italian Genova, disperati ca nu le ajung banii din pensie nici pentru mancare, au ajuns sa se foloseasca de serviciile unei bande de hoti romani care furau din magazine. Timp de mai multe saptamani, grupuri mici de hoti, majoritatea romani, au jefuit supermarketurile si magazinele din regiune, insa tot ce furau erau produse alimentare si menajere. Carabinierii le-au luat urma si au descoperit cu stupefactie "creierul" operatiunilor: un grup de pensionari din Genova care se adunau intr-un parc si cumparau marfa furata, la jumatate de pret, de la hotii romani. "Ce vreti de la mine, cu pensia mea nu o scot la capat. Nu-mi ajung banii sa mananc. Am muncit toata viata si mi-am platit impozitele", le-a explicat politistilor Ugo, decanul de varsta al batraneilor, la 96 de ani. Hotii romani le aduceau italienilor, in general, paine, cafea, produse de patiserie, legume, dar si busuioc – ingredient ce nu le putea lipsi din sosul pentru paste. Toti batraneii din grupul lui Ugo au declarat ca au pensii in jur de 500 de euro pe luna si ca romanii le aduceau mancarea la preturi mici, pe care si le puteau permite. Vestea ca hotii romani suplinesc sistemul de pensii din Italia s-a raspandit insa si tot mai multi batrani din zona au venit in parcul din Genova. Cu timpul, au aparut si comenzi mai sofisticate decat mancarea: unii batranei au vrut de la hotii romani somon, parfumuri sau mici obiecte electrocasnice. Cand au fost cu totii retinuti de carabinieri, hoti si pensionari laolalta, o frumoasa relatie de prietenie si respect reciproc a luat sfarsit. "Romanii ne aduceau de toate, nici nu mai era nevoie sa luam noi autobuzul si sa caram sacosele cu marfa adusa", le-au spus batranii politistilor. Ugo, pensionarul de 96 de ani, s-a scuzat spunand ca nu a stiut ca e ilegal sa cumpere acele produse.

Cel mai probabil, pensionarii nu vor face inchisoare, dupa cum relateaza cotidianul italian La Stampa. In ultima vreme in Italia, numarul cazurilor de batrani care fura direct din magazine a crescut, din cauza crizei. Ei nu sunt condamnati pentru furt, dar sunt pusi sa plateasca produsele daca sunt prinsi. 5% din populatia Italiei traieste in saracie, cei mai multi dintre acesti oameni fiind pensionari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă