29.5 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialHotii de la Posta din Oradea au fost prinsi

Hotii de la Posta din Oradea au fost prinsi

Politistii oradeni au reusit sa-i identifice si sa-i retina pe cei doi barbati care sunt suspectati ca au talharit masina Postei din Oradea in urma cu circa doua saptamani. Presupusii autori ai furtului sunt doi tineri, unul de 22 si celalalt de 26 ani, ambii din Oradea.
Potrivit comandantului IPJ Bihor, comisarul Liviu Popa, cercetarile au fost ingreunate de faptul ca cei doi agenti de paza care insoteau masina de valori nu au putut sa ofere nici un element de identificare a talharilor.
Din cercetari a reiesit ca cel care a planuit talharia a fost Octavian Floruta, de 21 de ani, acesta fiind ajutat de B.M.L., de 26 de ani. „Verificarile au fost foarte ingreunate de faptul ca am pornit de la informatii foarte putine, doar ca erau doi barbati si ca au plecat cu o masina visinie”, a afirmat subcomisarul Liviu Ianta.
Ulterior, oamenii legii au gasit masina intr-o parcare din oras, acoperita cu o prelata, insa in autoturism nu au reusit sa descopere nici o amprenta sau fire de par care ar fi putut duce la identificarea infractorilor. In urma interogarii catorva sute de persoane si a urmaririi mai multor piste, precum si a realizarii portretului-robot al unuia dintre spargatori, realizat in urma descrierii facute de un martor, politistii au reusit sa dea de urma celor doi.

Fiu de bani gata… cu alibi

Intai a fost retinut Octavian Floruta, fiul unui patron de hotel. „Pe acesta am reusit sa-l gasim joi acasa. Tot la el acasa am gasit si casca de motociclist cu care si-a acoperit fata in timpul jafului”, a mai spus seful IPJ.
In schimb, gasirea celuilalt tanar a fost ingreunata de faptul ca acesta s-a dus impreuna cu un prieten la munte, in zona Stana de Vale-Barajul Lesu. Politistii au cerut sprijinul jandarmilor, care au plecat in cautarea barbatului folosind caini de urma si beneficiind de ajutorul padurarilor si vanatorilor care cunosteau zona. Oamenii legii au reusit sa-l prinda pe tanar la sfarsitul saptamanii trecute.
Cei doi suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore si prezentati Tribunalului Bihor, care a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile. Acestia nu isi recunosc fapta, iar politistii nu au reusit inca sa dea de urma banilor. Mai mult, tatal lui Octavian Floruta sustine ca fiul sau are un alibi, intrucat in ziua respectiva a lucrat la receptia hotelului, existand mai multi martori care pot confirma acest lucru.Tinerii risca o pedeapsa cu inchisoarea intre 7 si 20 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă