4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialHossu: Guvernul sa elimine mai intai cheltuielile inutile in administratie si evaziunea...

Hossu: Guvernul sa elimine mai intai cheltuielile inutile in administratie si evaziunea fiscala

Liderul "Cartel Alfa" a declarat, marti, ca Guvernul trebuie mai intai sa elimine cheltuielile inutile din administratie si sa imbunatateasca gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale si apoi sa ia masuri de reducere a cheltuielilor de personal, pe care sa le discute cu sindicatele, potrivit Mediafax.

Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu , a subliniat ca toate masurile de reducere a cheltuielilor de personal din sectorul bugetar ar trebui luate doar in urma unor discutii cu sindicatele si a unei analize a sectorului bugetar.

"Daca vor sa ne arate buna-credinta trebuie sa ne demonstreze ca au eliminat cheltuielile inutile din administratia publica, de exemplu fantani arteziene de un milion de euro, ca incearca sa imbunatateasca gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale si, in al treilea rand, sa aiba o discutie cu sindicatele pentru reducerea cheltuielilor cu forta de munca vie", a spus Hossu.

In legatura cu declaratia ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, privind reducerea programului de lucru de la opt la sase ore pe zi, Hossu a spus ca metoda este practicata in tarile din vest, dar Guvernul vrea sa ia aceste masuri "impins de FMI".

Hossu a apreciat ca nici masura compensarii orelor suplimentare cu zile libere nu este corecta, pentru ca orele suplimentare se fac la solicitarea angajatorului, nu a angajatului.

Salariatii din sectorul bugetar vor intra, intre septembrie – noiembrie, in concediu fara plata, vor avea program de lucru redus la sase ore sau vor munci efectiv mai putin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.

Cele mai citite

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă