26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialHossu: Datoriile Oltchimului trebuiau vândute la pachet cu acţiunile

Hossu: Datoriile Oltchimului trebuiau vândute la pachet cu acţiunile

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, marţi, că i-ar fi eliminat pe toţi cei trei ”investitori pentru că niciunul nu reprezenta o instituţie credibilă” pentru privatizarea combinatului Oltchim.

Hossu a subliniat că ”datoriile Oltchimului trebuiau vândute la pachet cu acţiunile, altfel s-ar fi creat un blocaj” la nivelul producţiei.

De asemenea, liderul de sindicat nu consideră că disponibilizările la combinat reprezintă o soluţie, deoarece concedierile ar provoca stagnarea producţiei.

”Orice disponibilizare suplimentară ar însemna că secţiile respective nu ar mai funcţiona”, a conchis Hossu.

Contractul de privatizare al Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, care şi-a adjudecat pachetul majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Citeşte şi:

PROTESTELE CONTINUĂ la OLTCHIM după EŞECUL PRIVATIZĂRII combinatului. Liderul de sindicat de la Oltchim, REVOCAT

Cele mai citite

Peste 400 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă

Cel puțin până joi vor fi lucrări de înlocuire, modernizare şi reparaţii la conductele reţelei termice Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA anunţă că va interveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă