0.4 C
București
vineri, 13 decembrie 2024
AcasăSpecialHoroscopul vedetelor

Horoscopul vedetelor

Eva Mendes, 5 martie 1974
Interesul crescut, manifestat in anii ‘90, pentru actorii latino-americani i-a permis Evei Mendes sa acceada rapid de la aparitii in reclame si videoclipuri la statutul de tanara actrita aflata in atentia producatorilor, a industriei modei si cosmeticelor, dar si in gratiile publicului preponderent masculin. Frumoasa cubaneza crescuta in California in religia catolica nu-si inchipuise vreodata ca avea sa ajunga un sex-simbol in lumea filmului. Dupa ce depasise stadiul in care isi dorise sa devina… calugarita, se inscrisese la universitate pentru a studia marketingul. Un agent a descoperit-o insa intamplator in catalogul unui fotograf.

Eva a renuntat la scoala si a inceput sa studieze actoria cu reputata Ivana Chubbuck. si-a croit drum in showbiz prin reclame si seriale, apoi Will Smith i-a imprumutat vocea si accentul in videoclipul "Miami", iar trupa Aerosmith i-a folosit imaginea pentru "Hole in My Soul". Mendes a devenit o figura cunoscuta o data cu aparitia de efect in rolul iubitei lui Denzel Washington din thrillerul politist "Training Day". In 2001, filmul si protagonistii sai erau unanim apreciati, Denzel primea Oscarul, iar Eva devenea peste noapte o noua frumusete latina.

Revlon si Calvin Klein i-au oferit contracte de promovare, iar celebra organizatie pentru apararea animalelor PETA a realizat o campanie de succes folosind imaginea ei. Mai important, cariera sa in cinematografie a cunoscut o panta ascendenta, Eva mandrindu-se azi cu roluri interesante, variind de la comic la dramatic, in filme de mare succes. Anul 2009 o va readuce pe ecrane alaturi de Nicolas Cage in remake-ul "Bad Lieutenant".

Rachel Weisz, 7 martie 1971
Londoneza Rachel Weisz a fost remarcata de industria hollywoodiana mai intai pentru frumusetea exotica si atemporala ce-i trada originile est-europene (tatal, evreu ungur, iar mama, evreica austriaca, emigrati in Anglia in urma persecutiei naziste). In 1999, cand blockbusterul "The Mummy" o transforma intr-un star international, Rachel era o actrita premiata deja pe scena britanica si consacrata de serialele BBC. Crescuta intr-o familie de intelectuali critici, Rachel si-a dezvoltat o independenta a opiniilor pe langa educatia primita, astfel ca la 14 ani, continuand sa invete, s-a indreptat spre modeling. si-a aprofundat studiile de literatura engleza la Universitatea din Cambridge, insa chemarea artistica negata in adolescenta s-a dovedit mai puternica si, impreuna cu prietenii, a fondat un grup teatral premiat ulterior pentru montarea si interpretarea unei piese a carei autoare era chiar Rachel.

In 1994 era declarata cea mai promitatoare debutanta pe scena londoneza, iar in 1996 Bertolucci o distribuia in "Stealing Beauty".. Primul film realizat in SUA, "Chain Reaction", nu se ridica la nivelul potentialului sau interpretativ, prin urmare a continuat sa faca filme europene. In 1999, rolul din "The Mummy" ii aducea un neasteptat succes comercial. Filmele anilor urmatori au alaturat-o unor actori si regizori prestigiosi (Ralph Fiennes in "Sunshine" de Istvan Szabo, Jude Law si Joseph Fiennes in "Enemy at the Gates" de Jean-Jacques Annaud; Hugh Grant in "About a Boy"), iar "The Fountain", SF-ul filozofic al apreciatului Darren Aronofsky, ii scotea in cale iubirea. Varful carierei sale l-a constituit drama "The Constant Gardener", unde facea din nou pereche cu Ralph Fiennes, iar anul 2006 – cand urca pe scena Oscarului (insarcinata cu copilul regizorului Aronofsky) pentru a-i fi inmanat premiul de interpretare – a fost incununarea profesionala si personala.

Juliette Binoche, 9 martie 1964
"La Binoche", supranumita astfel in semn de admiratie pentru complexitatea personajelor sale, dar si de afectiune pentru caldura imprimata acestora, s-a nascut intr-o familie de artisti si a urmat cursurile scolii Dramatice de Arte din Paris. Anii ’70 o gaseau in teatru; filmul avea sa-i surada mai tarziu, cand Jean-Luc Godard introducea in "Je vous salue, Marie" un rol scris special pentru ea, iar André Téchiné ii oferea rolul principal in "Rendez-vous". Forta interpretarii sale a impresionat in "Mauvais sang", filmul ce-i aducea o a doua nominalizare la César si ii atragea atentia regizorului Philip Kaufman. Juliette se intorcea in Franta pentru rolul artistei care orbea incet, dar implacabil, in "Les Amants du Pont-Neuf": inca o nominalizare la César si devenea evident faptul ca Binoche avea sa-si puna amprenta asupra cinema-ului francez.

Anii ’90 i-au oferit tulburatoare personaje in "La rascruce de vanturi" (unde partener ii era pentru prima oara Ralph Fiennes) si "Damage", povestea spusa de Louis Malle care i-o alatura, adulterin si tragic, lui Jeremy Irons. Césarul astepta, iar in 1993, cand se lansa "Bleu", primul film din trilogia lui Krzysztof Kieslowski "Trois couleurs" ii recunostea talentul. In 1994, Juliette dadea nastere primului copil si se oprea putin din goana cinematografica. Se intorcea un an mai tarziu pentru epicul "Husarul pe acoperis", realizat de Jean-Paul Rappeneau, care o prezenta in lumina eroinei romantice. Drama lui Anthony Minghella, "Pacientul englez", avea sa faca a curge in 1996 multa cerneala, premii si lacrimi, iar Oscarul onora interpretarea impresionanta, prin naturalete si profunzime, a infirmierei lui Ralph Fiennes.

Anul 2000 marca o intalnire cinematografica speciala (cu Johnny Depp in "Chocolat") si una personala (cu actorul Benoit Magimel, tatal celui de-al doilea copil). Juliette era recunoscuta drept actrita nr. 1 a Frantei, cel mai bine platita si cea mai apreciata.

Rona Hartner, 9 martie 1973
Neconventionala Rona Hartner este artista care adora sa se exprime intr-o atmosfera de libertate neingradita. Mostenirea genetica eclectica (germana si roma), "nationalitatea vagaboanda" au ajutat-o sa depaseasca frontierele, prejudecatile ori controversele pe care ea insasi le-a iscat si sa se dezvaluie in complexitatea talentului sau. In adolescenta, bucuresteanca Rona era punkista, fuma trei pachete pe zi si urma cursuri de canto la Liceul German, la 18 ani incepea sa studieze jazz-ul la Universitatea "Titu Maiorescu", iar la 19 intra la Academia de Teatru si Film. La 23 de ani traise intens din toate si se simtea deja dezamagita, tocmai cand in Capitala debarca regizorul francez Tony Gatlif, in cautarea protagonistei din viitorul sau film "Gadjo Dilo".

Rona a mizat totul pe o carte, a invatat franceza in doua saptamani, a obtinut rolul si a facut senzatie pe ecran. Prospetimea interpretarii i-a adus premii importante la festivalurile de la Locarno, Bruxelles si o nominalizare la Cesar. In Romania, Rona a realizat cateva filme alaturi de Dan Condurache, Mircea Albulescu sau Horatiu Malaele, insa in ochii opiniei publice a devenit si a ramas un personaj controversat dupa implicarea in autohtonul scandal sexual prezidential. In 1997 s-a stabilit in Franta, unde a fost bine primita si i s-a oferit sansa de a juca in filme apreciate ("Je suis née d’une cigogne" al aceluiasi Tony Gatlif, "Le temps des loups" de Michael Haneke, "Le Divorce", regizat de James Ivory).

Anul acesta, pregateste un proiect in compania lui Johnny Depp. Talentul Ronei s-a manifestat in aceeasi masura in muzica, dans si pictura. La inceputul anilor 2000, David Lynch o invita sa inregistreze impreuna "You’re more than that". Despre albumul din 2008 intitulat "Nationalité vagabonde", o combinatie de electro-rock, jazz si muzica tiganeasca, s-a spus ca dezvaluia un registru vocal exceptional, ce acompania in concerte dansul lui Rocco Sedano, tatal fetitei sale si sotul de care astazi divorteaza.

Cele mai citite

FCSB remiză albă cu Hoffenheim (0-0) și e foarte aproape de calificarea în faza eliminatorie a Europa League

FCSB a terminat la egalitate cu echipa germană Hoffenheim, 0-0, joi seara, pe Rhein-Neckar-Arena din Sinsheim, în etapa a şasea a competiţiei de fotbal...
Ultima oră
Pe aceeași temă