26.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialHoria Georgescu: Există o FRAUDĂ transpartinică SISTEMATICĂ la nivel local şi central

Horia Georgescu: Există o FRAUDĂ transpartinică SISTEMATICĂ la nivel local şi central

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, spune că la nivel local frauda este sistematică, deoarece banii publici sunt direcţionaţi către firmele consilierilor locali şi judeţeni. La nivel central, „tiparul de fraudare al banului public este votul pe buget”, spune Georgescu, citat de Realitatea.net. Potrivit acestuia, legislaţia privind conflictul de interese şi-a atins limitele şi trebuie modificată.

 

„Întâlnim zeci şi sute de cazuri in care, mai ales la nivelul comunităţilor locale, banii publici sunt gestionaţi spre firmele consilierilor locali şi judeţeni. Este o situaţie de fraudă sistematică şi endemică la nivelul comunităţilor locale”, a atras atenţia Georgescu.

El a subliniat că legislatia pe conflict de interese trebuie modificată. „Finalitatea cazurilor de conflict de interese nu este efectivă. Produsele conflictului de interese nu sunt recuperate, contractele nu pot fi anulate. Este o realitate constatată şi de ICCJ. Sper ca in scurt timp să putem avea un pachet legislativ care să îmbunătăţească problema aceasta”, a adăugat şeful ANI.

Horia Georgescu a acuzat faptul că există „oameni politici care au agende personale şi care s-au poziţionat impotriva instituţiilor statului”.

El a aruncat acuzaţii de coruptie transpartinică, spunând că UDMR a tăiat la jumătate bugetul ANI în anii trecuţi, după ce unii udemerişti au fost luaţi în vizor de Agenţie. „Sunt şi alţi actori politici care subminează permanent activitatea ANI. chiar şi din partidele aflate acum la guvernare”, a continuat el.

„Tiparul de fraudare al banului public este votul pe buget. Vedem o distribute egala in conformitate cu procentul obtinut in alegeri in acordarea contractelor. Fraudarea banilor publici este transpartinică”, a mai spus şeful ANI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă