2.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăSpecialHomo sovieticus. Glonțul lui Lenin, bâta lui Iliescu și pumnul lui Palada...

Homo sovieticus. Glonțul lui Lenin, bâta lui Iliescu și pumnul lui Palada | OPINIE

Pumnul lui Mirel Palada are genetica unui veac de violență bolșevică. El s-a născut din agresivitatea unei haimanale de partid și de stat, obișnuită să ia, dar să și dea. Să ia bani și funcții de la stat, să dea sudalme, șuturi și pumni poporului plătitor. Formula clasică a activistului crescut pe linia Marx-Engels-Lenin-Stalin-Putin.

Nu există nicio diferență între bătăușii cu lămpaș din iunie 1990 și bătăușul pumnaci din septembrie 2017. Filiația ideologică e aceeași. Ura declanșatoare e aceeași. Metodele sunt aceleași: dă-i la cap și arde-i câteva șuturi! Cine mișcă nu mai mișcă! Dacă vorbește, să tacă! Mi­nerii răspundeau chemării tovărășești a lui Ion Iliescu, părintele fondator al PCRP (Partidul Comunist Român Privatizat). Mirel Palada e produsul pseudo-sociologic al aceluiași PCRP, care oficial își zice PSD.

Grație gândirii de golănaș iresponsabil a lui V. V. Ponta, hominidul Palada a ajuns purtător de cuvânt al Guvernului României, călare peste un buget de câteva milioane de euro. Cum i-a cheltuit, numai el știe. Cert e că nici azi n-o duce rău, fiind furajat cu contracte consistente de Primăria Capitalei. Prin generozitatea Gabrielei Firea, Palada ne bate pe banii noștri!

Rădăcinile violenței roșii nu vin doar de la mineriade. Ele sunt mult mai adânci. Crimele din decembrie 1989 reprezintă o demonstrație de cinism bolșevic. Acolo, rețeta moscovită e completă: diversiune + min­ciu­nă + intoxicare + asasinat. România cunoscuse acea rețetă, pentru prima dată, cu multe decenii în urmă. Tancurile Armatei Roșii au impus dictatura comunistă prin violență extremă. La adăpostul șenilelor sovie­tice, brutele autohtone au trecut la treabă. I-au atacat cu bate și camioane pe ma­nifestanții anticomuniști, susținători ai Regelui Mihai și ai partidelor istorice. Au tras cu gloanțe de război înspre cabinetul generalului Rădescu, șeful ultimului guvern necomunist. Au arestat, torturat și ucis elitele și conștiințele neamului. Au însângerat satele și orașele.

Modelul era cel folosit de Lenin în războiul civil din 1917-1919. Întâiul Criminal al Clasei Muncitoare a ordonat asasinate în toate cătunele Rusiei, pentru a băga spaima în țărani. Nu conta dacă erai vinovat sau nu, primeai glonțul în ceafă pentru reușita „revoluției“. Teroarea a fost dusă pe noi culmi de Stalin, sub bocancul căruia a fost strivită și România democratică.

După 100 de ani de genetică bolșevică, Rusiei îi e greu să scape de virus. Așa a apărut tiranul de tip nou: Putin. Acesta îi inspiră și pe dictatorii noștri în devenire. La fel și cozile de topor care văd în autoritarismul ru­sesc, bazat pe oligarhie intangibilă calea spre îmbogățire protejată.

După modelul rusesc oftează și Dragnea, și Ponta, și Diaconu, și Palada. Uneori își arată simpatia pro-rusă, mereu dau mesaje anti-europene. Când sunt furioși, îi înjură pe americani grosolan, pe față, așa cum o făceau bunicii lor în anii ’50. Americanii sunt vinovați că ne-au luat sub aripa lor și nu mai pot veni rușii la plimbare cu tancurile prin București. Și tot americanii o țin langa cu DNA și cu lupta anticorupție, care-i aruncă pe prăduitori în brațele Rusiei.

Izbucnirea violentă a lui Mirel Palada se înscrie pe linia declarațiilor făcute de Liviu Dragnea la Antena 3, cu o seară înainte. Palada a dat cu pumnul, Dragnea a izbit cu vorba. Iar de la vorbă la faptă nu mai e decât un pas. Unul pe care Palada, cu nervii pe bigudiuri, l-a făcut în emisiunea Nadiei Ciurlin. În 2014, pe când era purtătorul de cuvânt al Guvernului Ponta, acesta scria: „Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali! Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi!“.

Te-ai fi așteptat ca ieșirea irațională a lui Mirel Palada să-i facă pe cei din tabăra roșie să bată în retragere. Să realizeze grozăvia la care s-a ajuns. Da’ de unde?! La Antena 3 au avut loc scene grotești. Gâdea, Ciuvică, Mircea Badea, Roșca Stănescu și Șerban Nicolae (senator PSD) rânjeau satisfăcuți. Ce miștouri grobiene! Ce glumițe tembele! Gâdea a avut chiar cinismul de a-l introduce într-o convorbire telefonică pe Mihai Goțiu. Nu l-a interesat relatarea agresiunii, nici condamnarea agresorului, ci umilirea victimei. Au fost minute de mare rușine pentru ideea de televiziune. Istoria le va consemna în capitolul „mi­zerie extremă“.

Ulterior, alte două primate au salutat bătaia aplicată de Palada unui senator al României, unui cetățean al României. Bogdan Diaconu, președintele unei fantome rusești (PUR), și Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct al ziarului „Evenimentul zilei“, au chiuit de bucurie. Termenii folosiți de ei sunt imposibil de reprodus. Dar faptele lor reprezintă instigare la violență și sunt sancționate de Codul Penal. Ar fi cazul ca Palada (făptuitor), Gâdea, Curea, Ciuvică și Diaconu (instigatori) să plătească pentru bolșevismul lor. Cu legea în mână, nu altfel.

Atenție, bolșevicii – mafioți prin definiție – nu știu să acționeze altfel decât violent! Dacă nu-i oprim la timp, vom retrăi nenoroci­rile din 1944-’64 și pe cele din 1989-’90.

Cele mai citite

Cum alegi cele mai bune sisteme de duș?

Să optezi între instalarea unei cabine de duș și o cadă sau să decizi modelul care se potrivește cel mai bine băii tale este...

Danemarca plănuiește să anuleze restricțiile Covid până la finalul lunii

Danemarca este una dintre țările care a relaxat restricțiile anti-Covid-19, în ciuda răspândirii variantei Omicron. Guvernul de la Copenhaga a anunțat că rata de...

Igienizare atentă şi protecţie – descoperă soluţiile profesionale pentru dezinfectare

Siguranță sanitară este tratată cu maximum de responsabilitate în toate domeniile. Dacă acasă sunt respectate cu strictețe măsurile de igienă şi curăţarea mâinilor cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă