19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHienele care-l sfâșie pe polițistul Gigină | OPINIE

Hienele care-l sfâșie pe polițistul Gigină | OPINIE

Puține sunt țările în care cuvântul „parlament“ s-a încărcat de conotații negative ca în România anului 2016. De la sinonim al democrației, acesta a involuat până a deveni simbolul hoției, minciunii și demagogiei.

Zilele de 19 și 20 septembrie au punctat masiv în această direcție. Luni, pe 19, premierul Dacian Cioloș era jignit de infractorul Liviu Dragnea și umilit de o haită de penali, iar fanariotul Gabriel Oprea era apărat în fața Justiției de aceeași haită de penali.

Milogeala Izmenei Patrioate s-a întâlnit cu nesimțirea majorității senatoriale, rezultatul fiind înfrângerea Justiției la vot: 73-45. Personaje precum C.A.C.P. Tăriceanu, Șerban Nicolae, Daniel Savu, Georgică Severin, Ioan Chelaru, Valer Marian, Daniel Barbu, Eugen Durbacă, Florina Jipa, Cristiana Anghel sau Ilie Năstase nici măcar nu se mai ascund. Îmbrățișează Corupția în văzul lumii, pupând-o pe amândoi obrajii, iar unii chiar pe gură. O haită de hiene care sfâșie hălci din trupul polițistului Bogdan Gigină.

Astfel, generalul Oprea nu poate fi cercetat în cazul morții mai tânărului său subaltern. Același Oprea care, în obscenitatea-i nemărginită, votează și el propria-i imunizare, deși blocarea Justiției era o certitudine și fără votul său. Fusese suficient SMS-ul pe care-l trimisese colegilor din Parlamentul Rușinii: „Vă rog să mă ajutaţi la votul din Senat! Mulţumesc! Gabriel Oprea“.

A doua zi, marți, aglomerație mare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Prin fața judecătorilor defila toată floarea cea vestită a USL-ului de odinioară: Liviu Dragnea (președinte PSD), C.A.C.P. Tăriceanu (președinte ALDE), Gabriel Oprea (fost președinte UNPR), Ludovic Orban (fost prim-vicepreședinte PNL). A lipsit V.V. Ponta (fost președinte PSD), căruia instanța supremă i-a dat liber de ziua lui. Programul mitomanului este oricum foarte încărcat: Poliție – DNA – Înalta Curte.

Apropo de Ponta: „Slavă ție, stea curată…“ – în aceste ritmuri începea, pe 20 septembrie 2014, oda megalomanică de pe Arena Națională pentru „marele lider politic“. Am avut curiozitatea să revăd imaginile. Pe scenă sau pe ecranul-gigant defilau personaje care ulterior au cunoscut răceala cătușelor: Sorin Oprescu, Marian Vanghelie, Radu Mazăre, Tudor Pendiuc, Mircea Cosma, Gheorghe Nichita, Lia Olguța Vasilescu, Ilie Sârbu, Sorin Roșca Stănescu, Cristian Popescu Piedone…

Plus penalii Titus Corlățean și Gabriel Oprea. Plus Zgonea cel zgonit din partid. Maestru de ceremonii: recidivistul Liviu Dragnea.

În mijlocul acestei haite de penali, V.V. Ponta vorbea poporului USL-ist, adus cu autocarele, despre „cinste“, „onestitate“, „demnitate“, „patriotism“ și „grija pentru cei mulți“. Își bomba pieptul de tiran în devenire, sub avalanșa odelor aduse de actori cunoscuți și sportivi renumiți, toți însă cu caracter mic.

Memorabilă descrierea pe care Sorin Oprescu i-o făcea lui V.V. Ponta, în uralele mulțimii: „Un președinte bun, patriot, educat, corect, onest, pozitiv, calm, dârz, ferm, neconflictual, cu mult bun-simț… un președinte care să-și iubească țara și poporul… un președinte cu echilibru și înțelepciune…“

Pe marele stadion erau proiectate imagini caricaturale, trucate, ale adversarilor politici.

Acest film te înspăimântă și după doi ani. Ne-a trecut glonțul pe la ureche. Pe 16 noiembrie 2014 am evitat o catastrofă istorică. Iar acum „titanul“ Ponta aleargă cu hărnicie între Poliție, DNA și Înalta Curte.

Atenție, însă: realitatea e una, iar proiecția mediatică e alta. Televiziunile de propagandă sunt capabile să creeze o realitate paralelă, capabile să țină captivi în minciună milioane de oameni. Aceștia află, din guri diversioniste, că ancheta în cazul Oprea n-a fost blocată, ci poate merge mai departe. Și că votul Senatului nu e nicio nenorocire, e doar o fațetă a jocului democratic.

Gâdea înscenează un sondaj ale cărui rezultate frizează nebunia: 71% dintre telespectatorii Antenei 3 spun că Senatul a procedat corect blocând Justiția. Iar Ciuvică găsește formula de aur a Justiției: un parlamentar, care a fost votat de mii de oameni, nu poate fi anchetat de un procuror, care nu a fost votat de nimeni!

Scenariul scelerat este spulberat însă de un comunicat ferm al DNA: „Respingerea cererii procurorilor DNA are drept consecință blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii DNA în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de Interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit“.

La restabilirea adevărului contribuie, ca de obicei, și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm: „Așa cum Ambasada s-a exprimat deseori, credem cu tărie că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, că vinovăția și nevinovăția trebuie stabilite de judecători, nu în Parlament. Suntem dezamăgiți că Parlamentul i-a dat imunitate lui Gabriel Oprea“.

Remarcabilă și reacția polițistului Marian Godină față de imunizarea fostului său ministru (Oprea): „Am voie să spun ce simt? Îmi e silă!“.

Peste toate se aude strigătul de durere al unei femei îndoliate: Carmen Gigină, mama nefericitului Bogdan Gigină. „E strigător la cer! Trăim într-o ţară de mizerie! Au făcut scut pentru Oprea ca să-i salveze imunitatea, ca să-l apere! Nu mă aşteptam, nu credeam că se poate face o nedreptate atât de mare!“.

Durerea unei mame în fața nenorocirii și a nedreptății nu poate fi înăbușită nici măcar de pixul transformat în pulan milițienesc al „maestrului“ Ion Cristoiu. Cinismul acestuia depășește orice imaginație: „Mama polițistului ar trebui să tacă… pentru că tre’ să tacă! În asemenea cazuri, taci. Deja e prea activă, e prea revoltată. Te-ai revoltat o dată, te-ai îndurerat… acuma începe să povestească. E manipulată într-o direcție politică. Poate să fie și mama lui Isus Hristos… dacă este manipulare, nu e corect! Durerea față de o moarte a fiului nu justifică deja să facă politică. Ea face politică, pe Facebook, povestește cum i-a tăiat capul“.

Vorbe veninoase, care rezonează în absurd cu Teorema lui Ciuvică: un parlamentar, care a fost votat de mii de oameni, nu poate fi anchetat de un procuror, care nu a fost votat de nimeni!

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă