14.7 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM vrea performanţă în Europa

HCM vrea performanţă în Europa

Echipa constănţeană a demonstrat că este cea mai bună echipă de handbal masculin din România şi acum vrea să se afirme şi pe plan european.

 

Căpitanul echipei campioane a României la handbal masculin, HCM Constanţa, Laurenţiu Toma, declara la finalul sezonului: „Am reuşit să ne impunem fără mari probleme în campionat.

Urmează un nou sezon de Liga Campionilor, unde sperăm să confirmăm. Practic, pe plan intern ne-am demonstrat valoarea, vrem ca şi în Europa să reuşim să devenim o forţă”. Cucerirea trofeului Ligii Naţionale aduce după sine calificarea automată în grupele Ligii Campionilor, cea mai prestigioasă competiţie a handbalului la nivel de cluburi.

Formaţia de pe litoral se află la a şaptea participare în Liga Campionilor. De-a lungul acestor participări, Toma, Popescu şi compania şi-au trecut în palmares „victime” celebre precum FC Barcelona sau Montpellier.

Echipa franceză a fost învinsă de către HCM în cadrul celui mai bun sezon al ei în competiţia continentală. În 2009, gruparea de la malul mării reuşea să se califice în optimile întrecerii, ceea ce înseamnă că s-a aflat între cele mai bune 16 formaţii ale „bătrânului continent”. Pe atunci, echipa constănţeană era condusă de către regretatul Zoran Kurteş.

Prima mutare făcută de către HCM a fost chiar la nivelul băncii tehnice. Constănţenii l‑au acontat pe selecţionerul Macedoniei, Zvonko Sundovski,la gruparea care la Europeanul de la începutul acestui an a reuşit să se claseze pe un incredibil loc cinci. Numele noului tehnician al echipei de pe litoral a fost făcut cunoscut chiar la sărbătorirea cuceririi celui de-al şaptelea titlu. Sundovski va veni la Constanţa în cursul săptămânii şi va perfecta, împreună cu oficialii formaţiei, lista de jucători care urmează să vină în această vară pe litoral.

HCM trebuie să îşi definitiveze lotul de jucători până la jumătatea lunii iulie când este programată reunirea.

Până la startul competiţiilor oficiale, echipa de la malul mării va efectua două stagii de pregătire, în Serbia şi Germania.  

Se întoarce cel mai bun pivot

Unul dintre jucătorii noi ai HCM-ului va fi o mai veche cunoştinţă. Milutin Dragicevic, pivotul care a evoluat în trecut pe la formaţia constănţeană şi care revine pentru a ajuta pe HCM să treacă, încă o dată, de faza grupelor Ligii Campionilor. Dragicevic a mai trecut pe la Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca) şi la multipla campioană a Germaniei şi a Europei, THW Kiel, câştigând Liga Campionilor în acest sezon. La HCM, Dragicevic a evoluat în perioada 2005-2007 fiind unul dintre cei mai buni pivoţi pe care echipa de pe litoral i-a avut, media sa de goluri pe meci depăşind cifra şapte.

 

7 este numărul de participări a HCM Constanţa în Liga Campionilor.

Cele mai citite

Atac masiv cu drone al Ucrainei pe teritoriul Rusiei: 125 de drone distruse, daune în mai multe regiuni

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, Ucraina a lansat un atac de amploare cu drone pe teritoriul Rusiei, provocând daune în mai multe...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă