15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM se pregăteşte pentru Liga Campionilor

HCM se pregăteşte pentru Liga Campionilor

Campioana României vrea să-şi treacă în cont al treilea event consecutiv al stagiunii interne şi să ajungă din nou între primele 16 echipe ale continentului.

 

HCM Constanţa a demonstrat ce era de demonstrat pe plan intern şi acum îşi îndreaptă atenţia, în principal, către Liga Campionilor, întrecere în care îşi face apariţia pentru a şaptea oară. Oficialii, tehnicienii şi jucătorii declară, la unison, că îşi doresc şi vor face tot posibilul pentru a depăşi performanţa de acum două sezoane, când au reuşit să depăşească faza grupelor şi să ajungă între primele 16 echipe ale continentului.

„Constanţa va continua să susţină echipa HCM, în ciuda problemelor financiare prin care nu doar România trece. Ne propunem ca, în sezonul viitor, să depăşim toate performanţele de până acum şi eu cred că o să reuşim să ne îndeplinim obiectivele. Am reuşit să aducem jucători de calitate şi un antrenor cu un palmares excelent. Împreună, o să formăm o echipă HCM mai puternică decât s-a văzut până acum”, a declarat preşedintele clubului, Nicuşor Daniel Constantinescu. Oficialul constănţean a declarat că a recurs la aducerea de jucători străini, pentru că a încercat să formeze o formaţie numai cu români şi acest lucru nu a dat rezultate. Totodată, Constantinescu a spus că o grupă aşa puternică, precum cea în care va juca HCM, dacă se va califica în Ligă, este un lucru bun pentru că doar jucând meciuri contra echipelor puternice ale Europei poţi spune că faci parte din elita handbalului continental. În ceea ce priveşte competiţia internă, HCM se aşteaptă la o ediţie mult mai dificilă a Ligii Naţionale.

„Va fi un campionat intern mult mai puternic. O să fie doar douăsprezece echipe şi doar două vor retrograda. Pe noi nu ne interesează, însă, decât primul loc. La fel şi multe alte echipe, care s-au întărit destul în această perioadă, formaţii care vor fi adversare dificile”, a declarat Marius Puşcaş, vicepreşedintele clubului. HCM va debuta în întrecerea internă, pe 15 septembrie, în compania celor de la Dinamo Călăraşi.

HCM a plecat în cantonament

Campioana României la handbal masculin a plecat în primul cantonament din această vară, la Zlatibor, o localitate din Serbia, aflată la 1.000 de metri altitudine. Locaţia este deja una tradiţională pentru constănţeni, campionii găsind condiţii excelente de pregătire acolo. După cantonamentul din Serbia, HCM va susţine câteva turnee de pregătire. Cantonamentul constănţenilor se va încheia pe data de 6 august. Primul meci oficial al constănţenilor va avea loc pe 8 septembrie, în grupa preliminară a Ligii Campionilor.

 

7 titluri de campioană are în palmares HCM Constanţa, ultimul, cucerit stagiunea trecută.

Cele mai citite

Compania care a primit premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“

Compania românească „Plafar“ a câștigat premiul pentru „brand românesc de tradiție și încredere“ la Gala Excelență în Business. „Companii Românești cu tradiție. Plafar a câștigat premiul...

Lecția fiordurilor pentru drumurile din România

Norvegia a găsit soluția pentru reducerea accidentelor rutiere O analiză a proinfrastructura.ro arată că, între Oslo și Bergen, primele două orașe ale Norvegiei, există un...

Serghei Lavrov respinge ideea unui nou început în relațiile internaționale și critică Occidentul în cadrul Adunării ONU

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a exclus categoric posibilitatea unui nou început în relațiile internaționale, acuzând Occidentul de subminarea valorilor globalizării.  În discursul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă