20.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM, pregătire reuşită în Slovenia

HCM, pregătire reuşită în Slovenia

Campioana României la handbal, HCM Constanţa, se află în plină pregătire pentru noua stagiune competiţională. Campionii au plecat pe tărâmuri străine după doar două săptămâni petrecute la Constanţa. Periplul lor pe Bătrânul Continent a cuprins şi un stagiu de pregătire în Slovenia, unde au jucat şi patru meciuri amicale.

HCM a pornit greu seria jocurilor de verificare, dar, totuşi, s-a impus în prima partidă. Formaţia de pe litoral a învins pe RK Gorenje Velenje, cu scorul de 25-23. A urmat jocul cu RK Maribor Branik şi, totodată, singura înfrângere a constănţenilor în stagiul din Slovenia. Scorul acelei partide a fost de 38-33, în favoarea gazdelor.

Următoarele două meciuri au arătat o echipă-campioană mult mai determinată şi mult mai bine pusă la punct, la toate capitolele. Astfel, au venit două victorii cât se poate de concludente. Primul succes categoric a fost înregistrat în faţa celor de la Rokometni Klub Krsko, de care HCM a trecut cu scorul de ­38-28 (17-12). După cum se observă din numărul golurilor marcate, constănţenii au dat dovadă de o excelentă forţă ofensivă, iar apărarea avea ­să-şi facă şi ea datoria în ultimul meci din Slovenia, câştigat de HCM în faţa celor de la Dubrava Zagreb, cu scorul de 33-23 (14-13).

„Cantonamentul din Slovenia a fost unul benefic şi pot spune că şi-a atins scopul din plin. Am avut câte două antrenamente pe zi, un volum mare de muncă, dar aşa am reuşit să ne atingem scopurile. Şi fizic şi tactic, echipa se prezintă foarte bine şi sperăm să progresăm. Aşteptăm cantonamentul din Germania, unde avem programate întâlniri cu echipe puternice, în care ne vom putea da seama, cu exactitate, la ce nivel de pregătire suntem. Sperăm ca, până la data primelor partide oficiale, şi cel mai mic aspect negativ să fie rezolvat şi să pornim cu dreptul în noua stagiune”, a declarat tehnicianul secund al campioanei, Alexandru Buligan. 

Din Slovenia în Germania

Constănţenii nu şi-au încheiat periplul prin Europa. HCM va pleca din Slovenia direct în Germania unde, în perioada 17-19 august, va participa la un puternic turneu amical, intitulat Kone Cup, şi care va avea loc pe terenul puternicei formaţii germane Hamburg. Pe lângă echipa-gazdă, la competiţia menţionată vor mai participa Melsungen şi St. Raphael. Primele partide oficiale pentru Popescu, Toma şi compania vor avea loc în septembrie, pe 8 şi 9, în preliminariile Ligii Campionilor, întâlnirile fiind programate în cadrul unui turneu ce va avea loc la Constanţa.

Cele mai citite

Cum ar putea arăta noua conducere a BNR. Votul urmează să aibă loc marți

Procesul de selecție pentru noua conducere a Băncii Naționale a României (BNR) devine din ce în ce mai contestat, în special în ceea ce...

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Restaurantele din București, mai scumpe decât cele din Praga și Varșovia

Prețurile practicate de restaurantele din București au ajuns să depășească nivelul celor din orașe precum Praga sau Varșovia și se apropie rapid de standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă