13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHCM, campioana absolută a Constanţei

HCM, campioana absolută a Constanţei

Gruparea constănţeană a reuşit să cucerească titlul cu numărul şapte şi a devenit cea mai titrată echipă de pe litoral.

Este oficial! Echipa masculină de handbal HCM Constanţa a reuşit să cucerească un nou titlu de campioană, cu trei runde înaintea finalului stagiunii. Constănţenii s-au impus, duminică, în faţa celor de la Bucovina Suceava şi au obţinut astfel punctele necesare pentru a cuceri trofeul din punct de vedere matematic. Echipa de pe litoral mai are acum ca obiectiv câştigarea celorlalte trei partide rămase de jucat din actuala ediţie a Ligii Naţionale şi încheierea sezonului cu victorii pe linie.

Succesul din această stagiune face din HCM cea mai titrată echipă a Constanţei. Handbaliştii se luptau pentru acest titlu neoficial cu rugbiştii, care au în palmares şase trofee naţionale, obţinute însă în anii 90. Anul trecut, HCM a reuşit să egaleze performanţa rugbiştilor, iar în acest sezon au reuşit să o depăşească de o manieră categorică.

În această cursă mai sunt angrenate alte două formaţii, ambele de volei. Băieţii au în palmares trei titluri, dar anul acesta au ratat succesul cu numărul patru şi au fost nevoiţi să se mulţumească cu titlul de vicecampioni. De partea cealaltă, fetele de la CSV 2004 Tomis au reuşit să se impună şi şi-au trecut în cont al doilea titlu consecutiv.

După desfăşurarea tuturor campionatelor în care sunt angrenate echipele de pe litoral, putem spune că HCM are mari şanse să stea în fruntea acestui clasament neoficial multă vreme. Fetele de la volei au şanse de a obţine la fel de multe trofee, dar în condiţiile în care hegemonia HCM-ului este doar la început, foarte probabil, tomitanele nu vor avea ocazia nici măcar să se apropie de performanţa handbaliştilor.  

Cei mai buni din ultimii 20 de ani

 Cele şapte trofee câştigate de HCM Constanţa în perioada de după Revoluţie fac din echipa de pe litoral nu doar cea mai titrată formaţie a Constanţei, ci şi cea mai bună a handbalului românesc. „Am muncit mult în aceşti ani, am avut o constanţă şi un suport care ne-au permis să obţinem performanţă după performanţă şi astfel să devenim cea mai bună echipă de handbal din ultimii 20 de ani”, a declarat directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali.

În urma cuceririi titlului, HCM va evolua din nou în Liga Campionilor, aceasta fiind a şaptea participare, un record nu doar pentru handbal, ci pentru toate sporturile de echipă din România.

7 titluri are acum în palmares HCM Constanţa.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Autoritățile din Capitală și Ilfov declară că sunt pregătite să intervină, dacă vor exista situații de urgență

La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale În Sectorul 6, primăria a cerut reprezentaților...

Nevada va implementa un sistem de inteligență artificială pentru evaluarea solicitărilor de ajutor de șomaj

Oficialii din statul american Nevada au anunțat planurile de a introduce un sistem de inteligență artificială (A.I.) pentru a evalua cererile de ajutor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă