22.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialHalep va porni la Turneul Campioanelor de pe locul 4 mondial

Halep va porni la Turneul Campioanelor de pe locul 4 mondial

Simona Halep, locul 3 WTA, va cădea încă o poziție în clasamentul mondial chiar în aceeași zi în care va debuta Turneul Campioanelor 2014. Românca va pierde puncte prin neparticiparea la Moscova, dar și prin retragerea punctelor câștigate la Turneul Campioanelor de la Sofia.

Halep are în prezent 6.246 puncte, însă va rămâne cu 5.403 pe data de 20 octombrie, atunci când va fi actualizat clasamentul WTA și când va începe turneul de final de an de la Singapore. Românca pierde în primul rând punctele câștigate la Moscova, turneu cucerit anul trecut și la care nu va participa săptămâna viitoare. Apoi Halep va mai pierde și punctele câștigate la Turneul Campioanelor de la Sofia. Potrivit regulamentului jucătoarelor care au evoluat la Sofia le vor fi retrase punctele câștigate în țara vecină dacă s-au calificat în anul următor la mult mai puternicul turneu de la Singapore.

Doar trei românce au participat în istorie la Turneul Campioanelor, înaintea Simonei Halep luând startul în competiția de final de an Virginia Ruzici și Irina Spîrlea.

Prestigioasa competiție de la Singapore este dotată cu premii totale în valoare de 6,5 milioane dolari.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă