14.5 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialHaiduc: Proiectul Rosia Montana, o mare greseala, daca nu o crima

Haiduc: Proiectul Rosia Montana, o mare greseala, daca nu o crima

Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a calificat, miercuri, proiectul de exploatare aurifiera de la Rosia Montana drept "o mare greseala, care nu justifica efectele colaterale negative", potrivit Agerpres.
"Consider ca acest proiect este o prostie, o mare greseala, daca nu chiar o crima", a declarat Ionel Haiduc pentru AGERPRES.
Academia Romana si-a reafirmat, miercuri, intr-o declaratie referitoare la proiectul Rosia Montana, pozitia exprimata anterior, apreciind ca acesta "nu reprezinta o lucrare de utilitate publica si prin urmare nu justifica efectele colaterale negative".
Acestea se refera la afectarea grava a mediului inconjurator prin exploatarea in cariera deschisa de mari proportii, distrugerea unor situri arheologice unice in Europa, utilizarea unei tehnologii riscante, lipsa unei solutii economice si sociale pe termen lung.
Academia Romana considera inoportuna punerea in practica a proiectului si este de parere ca trebuie gasita o alta solutie de redresare economica a zonei, fara afectarea mediului inconjurator si fara alte consecinte daunatoare.
Cel mai inalt for de stiinta si cultura al tarii nu respinge ideea investitiilor straine in economie, dar considera ca acestea trebuie sa aduca beneficii reale, sigure si de lunga durata.

Cele mai citite
00:00:26

VIDEO. Bolivia salvează 24 de delfini captivi într-un râu de mică adâncime

Douăzeci și patru de delfini roz blocați într-un râu de mică adâncime au fost salvați luni (27 noiembrie), în încercarea de a conserva specia. Delfinii,...

Explozie la o centrală termică de locuință. O persoană a decedat

O explozie a centralei termice a avut loc într-o locuinţă din judeţul Olt, în urma deflagraţiei mai multe elemente ale imobilului prăbuşindu-se, iar două...
00:00:34

VIDEO. Un grup de extremă dreapta francez protestează față de moartea unui adolescent

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai grupărilor de extremă dreapta s-au alăturat vineri seara (1 decembrie) unui protest la Paris, în urma uciderii...
Ultima oră
Pe aceeași temă