3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialHagiu&co, la un pas de JO de la Beijing!

Hagiu&co, la un pas de JO de la Beijing!

Federatia Internationala de Natatie (FINA) a anuntat ca a suplimentat cu un loc, patru in loc de trei, calificarile la Jocurile Olimpice de la Beijing, din cadrul turneului de la Oradea, ca urmare a faptului ca in China nu va fi prezenta campioana Africii.

Conform regulamentului, doar primele trei clasate la turneul preolimpic de la Oradea (2-9 martie) urmau sa obtina biletele pentru JO de la Beijing. "Este o sansa in plus pentru noi, de care sper sa profitam si sa ne calificam fara probleme la Jocurile Olimpice", crede secretarul general al FR Polo, Anatolie Grintescu.
La turneul de la Oradea vor participa 12 echipe, impartite in doua grupe, dupa cum urmeaza: Romania, Rusia, Brazilia, Grecia, Kazahstan si Slovacia (grupa A), respectiv Mexic, Germania, Iran, Italia, Canada si Macedonia (grupa B).  Sistemul de calificare la JO de la Beijing prevede ca echipele care vor incheia turneul pe primele patru locuri se vor alatura celorlalte opt deja calificate: Croatia, Ungaria, Spania (primele trei locuri la Campionatul Mondial), China (organizatoare, reprezentanta Asiei), Serbia (castigatoarea FINA League 2007), SUA (reprezentanta continentului american), Muntenegru (reprezentanta Europei) si Australia (reprezentanta Oceaniei). Echipa nationala a Romaniei, antrenata de Vlad Hagiu, va avea urmatorul program: cu Slovacia (2 martie), Rusia (3 martie), Brazilia (4 martie), Grecia (5 martie) si Kazahstan (6 martie). Pe 7 martie vor avea loc sferturile de finala (incrucisat), la 8 martie semifinalele, iar la 9 martie finalele turneului.

SISTEM
» Sistemul de calificare de la turneul din Oradea este mai complicat. Dupa jucarea celor cinci meciuri din grupe, prima clasata se califica direct in semifinale. Locurile 2 si 3 din fiecare grupa vor juca incrucisat in sferturi, dupa care castigatoarele vor intalni in semifinale echipele de pe locurile 1. Castigatoarele vor juca finala mare, iar invinsele finala mica, toate cele patru echipe fiind calificate la JO.

Cele mai citite

Vicepreședintele Ecuadorului spune că va merge în Israel pe fondul unei dispute cu președintele

Vicepreședintele Ecuadorului, Veronica Abad, a declarat că va călători în Israel pentru a sprijini eforturile de pace în conflictul dintre Israel și Hamas, îndeplinind...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă