13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialGuvernul transferă gratuit 25 imobile şi terenuri către Biserica Ortodoxă

Guvernul transferă gratuit 25 imobile şi terenuri către Biserica Ortodoxă

Guvernul a decis ca 25 de imobile, printre care şi complexul hotelier Tismana, incluzând terenuri în suprafaţă de peste 533.000 metri pătraţi, să fie transferate, fără plată, în proprietatea Bisericii Ortodoxe Române (BOR), informează Realitatea.net.

Imobilele s-au aflat până în prezent în administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte, a unor ministere sau consilii judeţene, fiind date în folosinţă gratuită unităţilor de cult.

În documentele aflate în posesia MEDIAFAX, prin care este justificat transferul imobilelor, se arată că, după anul 1990, din dorinţa de a repara în parte abuzurile regimului comunist şi pentru a veni în sprijinul activităţii sociale, culturale, spirituale şi educaţionale a cultelor, o serie de imobile au fost transmise în folosinţa gratuită a unităţilor de cult.

Secretariatul de Stat pentru Culte a preluat de la Ministerul Culturii sarcina aprobării cererilor de transmitere a imobilelor respective în proprietatea unităţilor de cult.

“În analizarea acestor cereri s-a urmărit verificarea îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege, precum şi respectarea destinaţiei pentru care imobilul a fost primit în folosinţă gratuită, situaţia juridică a acestor imobile, titlul cu care sunt deţinute de către unităţile de cult, precum şi identificarea exactă a acestor bunuri”, se mai arată în documente.

 

Cele mai citite

Explozie într-o locuință, din cauza acumulărilor de gaze, cu toate că nu era racordată la rețea și butelia era închisă

Un tânăr de 29 de ani şi două femei, cu vârste de 41, respectiv 64 de ani, au fost transportaţi la spital, cu arsuri...

MAE, atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente...
00:00:33

Mai mulți pro-palestinieni au organizat un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington D.C.

Manifestanții pro-palestinieni au organizat vineri (1 decembrie) un marș și o priveghere de rugăciune, precum și un miting în fața Ambasadei Israelului din Washington,...
Ultima oră
Pe aceeași temă