4.2 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialGuvernul sesizeaza CCR

Guvernul sesizeaza CCR

Partidul National Liberal a sesizat, luni dimineata, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), in legatura cu numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, relateaza Antena 3, citand surse din cadrul partidului.

Cazul Norica Nicolai si remanierea guvernului au intrat luni in dezbaterea PNL.

Ministrul Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, a avansat ipoteza ca PNL sa ceara o consultare la nivelul CCR, CSM si a celor doua comisii juridice din Parlament pentru medierea conflictului dintre Ministerul Justitiei si Presedintie in cazul avizelor celor opt demnitari.

"Trebuie sa gasim o solutie, un modus vivendi, interesul este al tuturor sa se rezolve aceasta problema. Este necesar sa facem o consultare la nivelul Curtii Constitutionale, la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii, la nivelul celor doua comisii din Camera si Senat referitor la aceasta problema si sa gasim un punct de vedere comun. Din punct de vedere politic, PNL doreste ca aceste lucruri sa fie rezolvate si sa nu fie politizate", a declarat Iorgulescu, la inceputul sedintei Biroului Politic Central al PNL.

Ministrul Culturii a respins din nou acuzatiile potrivit carora Teodor Melescanu ar bloca mersul justitiei si a sustinut ca, din perspectiva PNL, importanta este respectarea legii, chiar in dauna celeritatii rezolvarii cauzelor celor opt ministrii vizati de DNA. El a mai sustinut ca PNL nu doreste intarzierea anchetelor pentru ca "trebuie, in cel mai scurt timp, ca oamenii politici care fac obiectul acestora, sa-si poata dovedi, in fata procurorilor si, daca este cazul, chiar in fata instantelor nevinovatia sau vinovatia".

Iorgulescu a mai sustinut ca in prima parte a sedintei BPC a PNL nu s-a luat in discutie "in mod expres" cazul Noricai Nicolai, caz in care, de asemenea, liberalii vor sa recurga la arbitrajul CCR, sau scandalul dosarelor, ci s-a pus problema votului unimominal si s-a vorbit despre pregatirile pentru alegerile locale din primavara.

Liberalii s-au intalnit in prima sedinta a Biroului Politic Central pe 2008 si discuta pe textul sesizarii Curtii Constitutionale, realizat de fostul ministru al Jutitiei Tudor Chiuariu. Surse din PNL au declarat ca este posibil ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa solicite conducerii PNL un nou vot de sustinere pentru aceasta nominalizare.

Asta in contextul in care subiectul a provocat deja o criza intre el si presedintele Traian Basescu. Seful statului a refuzat constant sa accepte propunerea de numire a Noricai Nicolai la Justitie. Pe de alta parte, Nicolai a declarat ca nu renunta la portofoliul Justitiei si ca va sesiza Curtea Constitutionala chiar in aceasta saptamana.

Cele mai citite

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă