23 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Guvernul de la Budapesta le-a interzis diplomaților maghiari să participe la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României, 1 Decembrie

Diplomaţii Ungariei au primit interdicţie să participe la recepţiile organizate în acest an de ambasadele României cu ocazia Zilei Naţionale, 1 Decembrie, informează Digi 24.

Potrivit unui săptămânal ungar, dispoziţia a venit direct de la ministrul de externe, Peter Szijjarto.

Ambasada României la Budapesta a organizat, în ultima săptămână, acțiuni specifice, inclusiv o recepţie de Ziua Naţională.

În discursul său, ambasadorul Marius Lazurca a amintit că, anul acesta, se împlinesc 20 de ani de la semnarea Tratatului de bază româno-ungar. La recepţie nu a participat niciun reprezentat al guvernului maghiar.

La solicitarea Digi24, Ministerul de Externe de la Budapesta a declarat: „Întrucât maghiarii nu au ce sărbători pe 1 decembrie, ministrul pentru comerţ exterior şi al afacerilor externe au interzis tuturor diplomaţilor şi angajaţilor ministerului să participe la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională a României”.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă