9.3 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialGuvernatorul se muta pe Insula serpilor

Guvernatorul se muta pe Insula serpilor

Autoritatile de la Kiev incearca cu disperare sa demonstreze ca Insula serpilor poate fi locuita. Ultima "inventie" este mutarea pe stanca a resedintei guvernatorului regiunii Odessa.
Insula serpilor din Marea Neagra, subiectul unui litigiu la Curtea Internationala de Justitie de la Haga intre Romania si Ucraina, va deveni resedinta guvernatorului regiunii Odessa (sudul Ucrainei). Anuntul a fost facut de insusi seful Administratiei regionale Odessa, Ivan Placikov, informeaza ITAR-TASS.
Guvernatorul regiunii Odessa a dat deja ordin intreprinderii de amenajari comunale "Ostrovnoe" (Insular) sa pregateasca un contract pentru inchirierea unui spatiu in Insula serpilor, in vederea construirii cladirii in care acesta urmeaza sa se instaleze si de unde va conduce regiunea.
Autoritatile de la Kiev au infiintat pe Insula serpilor satul "Belai" (Alb), in februarie 2007. In prezent, pe stanca pe care nu exista vegetatie si apa locuiesc cel mult 155 de persoane, dintre care 50 sunt militari, in majoritate graniceri si operatori ai sistemului radar.
Kievul considera ca Insula serpilor este chiar o insula, iar platoul continental al acesteia ar apartine in virtutea acestui fapt Ucrainei. Specialistii si autoritatile de la Bucuresti considera insa insula drept o stanca, conditiile de pe aceasta fiind improprii pentru o asezare omeneasca. Daca Ucraina reuseste sa demonstreze la Curtea de Justitie de la Haga ca Insula serpilor poate gazdui o localitate, atunci teritoriul si, implicit, zacamantul de petrol, care este de fapt marul discordiei, ar putea reveni Kievului.
Pana in prezent, ucrainenii au infiintat pe stanca un hotel, o banca si un punct postal modern. Iar in curand va fi deschis un punct de reciclare a deseurilor.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...
Ultima oră
Pe aceeași temă