20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialGuşă îl execută silit pe Corneliu Vadim Tudor

Guşă îl execută silit pe Corneliu Vadim Tudor

Fostul şef al Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) Cozmin Guşă a obţinut executarea silită a europar­lamentarului PRM Corneliu Vadim Tudor pentru o datorie de 50.000 lei, sumă câştigată de Guşă într-un proces de calomnie. 

Liderul Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, va fi executat silit pentru daune morale de 50.000 de lei pe care trebuia să i le plătească lui Cozmin Guşă, în urma unui proces de calomnie intentat de acesta în 2008, când era încă lider al PIN. Magistraţii Jude­cătoriei Sectorului 5 au stabilit la începutul acestei luni că executorii judecătoreşti pot trece la recuperarea sumei stabilite de instanţă,  pe care C.V. Tudor o va plăti în solidar cu deputatul conservator Vlad Hogea – pe atunci redactor-şef al ziarului Tricolorul şi al Editurii Speranţa, societate care editează ziarele PRM – Tricolorul şi Ro­mânia Mare. Avocatul lui Coz­min Guşă, Marius Manolache, a declarat ieri pentru RL că procedura de executare este în derulare şi că obiectul îl reprezintă o hotărâre judecă­torească neonorată de toţi cei implicaţi.

Guşă a câştigat procesul de calomnie în octombrie 2008, când Judecătoria Sectorului 3 a decis să-i oblige pe Vadim Tu­dor, Vlad Hogea şi Editura Speranţa la plata sumei de 50.000 lei către Guşă ca des­pă­gubiri pentru modul în care a fost caracterizat în publicaţiile PRM, Tricolorul şi România Mare. De asemenea, judecătorii au decis că Vadim Tudor şi Hogea trebuie să îşi ceară scuze public faţă de Guşă şi să publice hotărârea judecătorească în­tr-un ziar de largă circulaţie. Cu toate că decizia Judecătoriei Sectorului 3 a rămas definitivă, nici actualul europarlamentar PRM şi nici celelalte părţi condamnate în dosar nu au pus-o în aplicare. „Demararea procedurii de executare silită s-a făcut pentru toate pre­vederile hotărârii judecă­toreşti, nu doar pentru partea financiară. Deci trebuie pu­blicată şi hotărârea”, ne-a declarat avocatul lui Guşă.  ­­

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă