37.4 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialGrupurile Levi şi Shlomo vor să preia importatorul Subaru în România

Grupurile Levi şi Shlomo vor să preia importatorul Subaru în România

Importatorul Subaru în România a intrat în atenţia mai multor investitori israelieni, printre care grupurile Levi, proprietarul Autoitalia, şi Shlomo, care deţine New Kopel. Aceştia urmează să facă oferte de preluare, potrivit Mediafax.

Grupul controlat de omul de afaceri Michael Levy a preluat Autoitalia în 2011, prin Mediterranean Car Agency, aceeaşi companie care deţine importatorul Fiat în Israel şi a obţinut recent franciza pentru importurile Subaru.

Autoitalia importă şi distribuie în România mărcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep şi Maserati.

Grupul Shlomo, controlat de Shlomo Shmeltzer, de asemenea interesat de franciza Subaru în România, este prezent pe piaţa românească prin grupul de firme New Kopel, cu activităţi pe piaţa auto. New Kopel Group cuprinde cinci companii, respectiv SIXT Rent a Car (servicii de închiriere), SIXT New Kopel (divizie leasing operaţional), Union Motors (dealer Suzuki), Auto Import New Kopel şi AAA Auto New Kopel (divizia de vânzări auto second hand).

Numărul autoturismelor Subaru înmatriculate în primele opt luni ale anului în România a scăzut puternic, la 58 de unităţi, de la 127 în perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehculelor (DRPCIV).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă