28.7 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialGrupul Airbus va produce noua capsulă spaţială americană Orion

Grupul Airbus va produce noua capsulă spaţială americană Orion

Grupul Airbus va produce noua capsulă spaţială americană Orion, după ce a câştigat licitația pentru acest contract. Airbus devine astfel, prima companiei europeană care furnizează componente tehnice de importanţă critică pentru acest proiect spaţial american.

Potrivit Mediafax, contractul semnat de Airbus, cel mai mare grup aerospaţial european, cu Agenţia Spaţială Europeană (ESA) are valoarea de 390 de milioane de euro.

Contractul a fost semnat la doar câteva zile după ce oamenii de ştiinţă europeni au reuşit să plaseze un robot pe suprafaţa unei comete, realizând astfel o premieră în istoria spaţială.

NASA intenţionează să folosească viitoarea capsulă Orion pentru a transporta astronauţi pe un asteroid care a fost relocat cu ajutorul unor sonde spaţiale pe o orbită înaltă în jurul Lunii. Apoi, agenţia spaţială americană doreşte să folosească aceeaşi capsulă Orion pentru a trimite un echipaj de patru astronauţi pe planeta Marte.

Designul noului modul spaţial Orion va avea la bază structura ATV-urilor (Automated Transfer Vehicle) concepute şi construite de grupul Airbus pentru a transporta provizii şi combustibil la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă