38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialGrup Media Sud, in pragul falimentului

Grup Media Sud, in pragul falimentului

Din cauza unei datorii de aproape patru miliarde de lei vechi, societatea Grup Media Sud este in pragul falimentului. Ea a fost acuzata ca a folosit 20 de microbuze fara a respecta contractul de inchiriere.

In cursul zilei de ieri, la Tribunalul Constanta, Sectia Comerciala, a fost inregistrata o cerere inaintata de SC Tomis Car SA prin care este solicitata aplicarea procedurii reorganizarii judiciare si a falimentului fata de SC Grup Media Sud SA. Declansarea procedurii are ca scop recuperarea unei creante in valoare totala de 373.373 RON, suma exigibila potrivit titlului executoriu prezentat de sentinta civila pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul 2914/COM/2005. Conform actelor depuse la dosar, litigiul a avut ca punct de plecare doua contracte de inchiriere incheiate intre aceste firme. Astfel, conform actului nr. 2184/17.11.2004, Grup Media Sud a inchirat un numar de 20 de microbuze marca Iveco, tip 50 C13. Cel de-al doilea act, nr. 9/15.05.2005, a avut ca obiect asigurarea parcarii unui numar de 30 de microbuze si folosinta unui spatiu de 95 de metri patrati in parcul auto situat in Constanta, pe strada Verde.

Hotarare judecatoreasca

Reprezentantii Tomis Car sustin ca firma nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, achitand doar 12.000 RON. Pentru ca o intelegere pe cale amiabila a fost imposibila, firma pagubita a sesizat in prima faza Tribunalul Constanta. La data de 7.12.2005 magistratii au admis cererea formulata si prin incheierea data au dispus somarea Grup Media Sud pentru plata, in termen de 25 de zile de la comunicare, a unei sume de 316.892 RON, contravaloarea serviciilor conform celor doua contracte de inchiriere incheiate, si 50.481 RON, penalitati de intarziere calculate la debit. Sentinta a ramas definitiva si irevocabila avand in vedere ca nu a fost formulata nici o cerere de anulare a hotararii. Cu toate acestea, firma care a castigat procesul a ramas doar cu decizia Tribunalului. Astfel, pentru ca nu a respectat hotararea magistratilor, Timis Car a solicitat de aceasta data instantei admiterea cererii de declansare a producerii insolventei debitoarei. Conform actelor eliberate de Oficiul Registrului Comertului, Grup Media Sud nu are depuse bilanturile pe anii 2002 si 2003. Totodata, societatea are un capital social subscris de 450.000 RON, iar ca activitate principala este specificat transporturi terestre de calatori, pe baza de grafic.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă