31.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialGroapa de gunoi de 9 milioane de euro, in Valea Jiului

Groapa de gunoi de 9 milioane de euro, in Valea Jiului

PETRILA. Consiliile locale din Valea Jiului au hotarat ieri, oficial, sa se asocieze, in vederea amenajarii unui deponeu ecologic, care sa corespunda cerintelor impuse de legislatia UE, pe raza orasului hunedorean Petrila, care sa preia resturile menajere din toate localitatile din zona. Masura este absolut necesara, mai ales ca la ora actuala nici una dintre haldele de gunoi din Valea Jiului nu respecta normele de mediu.
Amplasamentul viitorului deponeu ecologic a fost stabilit de mai multe luni pe raza orasului Petrila, unde exista terenul necesar, iar investitia se ridica la circa 9 milioane de euro. Presedintele Consiliului Judetean, Mircea Ioan Molot, a declarat ca pentru noua groapa de gunoi exista doua variante.
Una dintre acestea ar fi atragerea unui investitor, care sa concesioneze terenul si sa amenajeze perimetrul conform standardelor de protectie a mediului, iar consiliile locale sa achite catre acesta o taxa pe metrul patrat de gunoi depozitat. Exista deja un potential investitor, respectiv firma belgiana „Carbonetta”, agreata de catre CJ.
In cazul in care aceasta varianta nu este acceptata, o alta solutie ar fi realizarea gropii de gunoi pe fonduri ISPA, insa acest lucru impune o contributie de 25 la suta din valoarea proiectului, care ar trebui suportata de primariile intrate in asociere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă