2.3 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialGripa se extinde: multe spitale din tara, in carantina (video)

Gripa se extinde: multe spitale din tara, in carantina (video)

Bulgaria si Ungaria se confrunta cu epidemii extinse de gripa, iar numarul imbolnavirilor a inceput sa creasca si in Romania. Institutul Cantacuzino anunta ca cele mai multe cazuri se inregistreaza in Capitala, unde joi au fost confirmate 18 imbolnaviri.

Numarul cazurilor de gripa confirmate a ajuns la 38, dintre acestea 16 fiind in Bucuresti, opt in Constanta, doua in Galati, doua in Buzau, opt in Iasi, unul la Brasov, unul la Sibiu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Publice (MSP) dr. Mircea Manuc.

Specialistii afirma ca nu se poate vorbi inca in Romania despre o epidemie de gripa, ci doar de focare locale in Bucuresti, Constanta, Galati, Iasi.

Potrivit prof.dr. Adrian Streinu Cercel, membru al grupului de lucru instituit de ministrul Sanatatii, se previzioneaza insa o panta ascendenta a imbolnavirilor in urmatorul interval, avand in vedere ca in Europa, in ultima saptamana, 14 state au raportat cazuri de gripa, Bulgaria si Austria raportand o intensitate crescuta a activitatii gripale.

Dr. Mircea Manuc a mentionat ca dintre cele 38 de cazuri cu gripa, 34 nu au fost vaccinati antigripal. Cazurile inregistrate sunt cazuri usoare si moderate de imbolnavire, 50% dintre cei diagnosticati fiind internati.

Multe spitale din tara au decis sa intre in carantina, de teama izbucnirii unor epidemii. Medicii recomanda populatiei sa evite aglomeratia si sa nu vina in contact cu persoanele bolnave. Potrivit Realitatea TV, virusul izolat de catre specialisti este de tip AH1N1.

Cele mai citite
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...

UE susține dezvoltarea legăturilor feroviare cu România

Comisia Europeană a anunțat că susține dezvoltarea transporturilor feroviare în Europa, una dintre țările beneficiare urmând a fi România. Este vorba de zece magistrale feroviare...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
Ultima oră
Pe aceeași temă