-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialGripa porcina a lovit Consulatul Romaniei de la Nicosia (AUDIO)

Gripa porcina a lovit Consulatul Romaniei de la Nicosia (AUDIO)

Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Nicosia a fost inchisa temporar pana luni, 20 iulie, in urma imbolnavirii cu gripa AH1N1 a celor sapte persoane care alcatuiesc personalul misiunii, inclusiv ambasadorul Romaniei, anunta MAE, care urmeaza sa transmita 12 doze de Tamiflu la Nicosia, conform Newsin.

Ministerul de Externe arata ca masura a fost luata pentru a preveni contaminarea cetatenilor care solicita servicii consulare si pentru a permite tratarea angajatilor care s-au imbolnavit.

In prezent toate cele sapte persoane aflate la post (personal diplomatic, administrativ si membri de familie) se afla sub tratament de specialitate si sub supraveghere medicala in ambulatoriu. Dintre acestea, cinci persoane, inclusiv ambasadorul Romaniei la Nicosia, Andreea Pastarnac, s-au imbolnavit cu virusul AH1N1, iar doi angajati primesc tratament profilactic.

Primele simptome au aparut in week-end, iar luni seara a fost obtinuta confirmarea medicala a virusului, in urma analizelor efectuate. Starea celor cinci persoane contaminate este stabila.

Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul Sanatatii in legatura cu aceasta situatie, pentru a lua masurile ce se impun. Marti, MAE va transmite la misiune 12 doze de Tamiflu, puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii, care sa fie folosite atat pentru tratarea persoanelor contaminate, cat si pentru a preveni imbolnavirea personalului care urmeaza sa revina la post din concedii in perioada urmatoare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a luat o serie de masuri interne suplimentare pentru atentionarea personalului aflat la post in legatura cu riscul de imbolnavire in timpul exercitarii misiunii in strainatate.

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza si face apel la toti cetatenii romani care au fost la sectia consulara a Ambasadei de la Nicosia in ultimele zile sa-si urmareasca evolutia starii de sanatate si la aparitia primelor simptome ce pot sugera riscul unei imbolnaviri cu virusul AH1N1 sa se prezinte la doctor.

Pe perioada in care sectia consulara de la Nicosia este inchisa, cetatenii romani care au nevoie de servicii consulare se pot adresa consulatelor de la Atena si de la Salonic, mai informeaza MAE. Ministerul Afacerilor Externe a luat deja masurile necesare pentru a putea asigura preluarea fluxului de solicitari la cele doua misiuni din Grecia.

Ambasada la Nicosia a demarat deja masurile pentru informarea cetatenilor romani din Cipru in legatura cu aceasta situatie, asigura ministerul roman.

Cele mai citite

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...
Ultima oră
Pe aceeași temă