21.1 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialGreva generala la Fabrica de zahar din Ludus

Greva generala la Fabrica de zahar din Ludus

Aproximativ doua sute de angajati ai Fabricii „Zaharul” SA din orasul muresean Ludus au intrat, luni dimineata, in greva generala, revendicarile lor fiind de natura salariala. Directorul societatii, Ioan Armenean, a declarat ca in acest conflict de munca au fost respectati „toti pasii legali”, iar muncitorii au refuzat sa intre la lucru, dar sunt civilizati.
„Din cinci puncte, patru au fost rezolvate. A mai ramas in litigiu cresterea salariala. Ei cer o crestere de 12,5 la suta, noi spunem tot atat, dar acordata altfel, adica sa fie crestere de 12,5 la suta de la nivelul salariilor din 2005 si incheierea unui nou acord de munca, pentru ca cel actual nu este compatibil cu standardele UE. Mai exact, se vorbeste de numar mediu fix de muncitori. Pe acesta il fixeaza sindicatul, iar pretul zaharului si al sfeclei sunt stabilite la Bruxelles, iar in aceste conditii ce-i mai ramane de facut conducerii fabricii? Ii astept la negocieri”, a spus Armenean.
De cealalta parte, liderul sindicatului din cadrul societatii, Nicolae Nistor, a declarat ca nu poate fi sub nici o forma de acord cu oferta patronatului. „Am intrat in greva pentru ca nu am rezolvat punctul privind cresterea salariala. Noi am cerut initial o majorare de 35 la suta, ei au oferit 5 la suta, noi am scazut pana la 12,5 la suta. Patronatul vrea sa calculeze aceasta crestere de la nivelul lunii august 2005 si nu putem fi de acord”, a afirmat Nistor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă