19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGrecii fug de propriile bănci în Elveţia: cel mai mare depozit are...

Grecii fug de propriile bănci în Elveţia: cel mai mare depozit are 150 milioane de euro

Autorităţile greceşti încearcă în această perioadă să rezovle “exilul” capitalului către Elveţia printr-un acord cu Ţara Cantoanelor care să le permită să taxeze suplimentar grecii cu bani în băncile elveţiene.

Iniţiativa ar putea fi însă dinamitată din interior întrucât este posibil ca unii parlamentari greci să fi ascuns şi ei sume importante de bani în Elveţia, după cum informează site-ul athensnews.gr.

Doi parlamentari ai partidului de opoziţie Noua Democraţie, Gerasimos Giakoumatos şi Kostas Tzavaras, au reluat acest subiect printr-o interpelare în Parlament.

Asta după ce un politician elveţian Josef Zisyadis, născut din părinţi greci, a declarat că există politicieni greci care au depozite consistente în băncile elveţiene.

Subiectul este deja investigat de o comisie parlamentară din Grecia care a cerut nume şi informaţii concrete din partea Ministerului de Finanţe.

Ministrul de Finanţe Evangelos Venizelos deţine o asemenea listă întocmită în anul 2009. Atunci, 750 de potenţaţi greci mutaseră fiecare cel puţin câte 100.000 de euro în băncile din Ţara Cantoanelor.

Unul dintre aceştia ar fi transferat în Elveţia aproape 150 de milioane de euro.

Legea grecească nu interzice conturile în bănci străine, însă – bineînţeles – solicită ca acestea să fie declarate.

Scandalul conturilor din Elevţia se derulează în condiţiile în care depozitele băncilor din Grecia au scăzut cu 13-14 miliarde de euro în perioada septembrie-octombrie şi au continuat să scadă şi în primele zece zile ale lunii noiembrie.

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă