0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialGrecia: Soţia unui fost ministru, condamnată pentru corupţie, a evadat dintr-un spital...

Grecia: Soţia unui fost ministru, condamnată pentru corupţie, a evadat dintr-un spital psihiatric

Soţia unui fost ministru grec al Apărării, condamnată pentru corupţie, a evadat, joi dimineaţă, dintr-un spital psihiatric, unde îşi ispăşea pedeapsa, relatează BBC News Online, conform Mediafax.

Vicky Stamati, căsătorită cu socialistul Akis Tsochatzopoulos, a dispărut joi dimineaţă. Încuietoarea de la fereastra camerei sale de spital era spartă, potrivit presei din Grecia.

Stamati a fost condamnată la 12 ani de închisoare în 2013, pentru spălare de bani. Având probleme de sănătate, la scurt timp după proces, ea a suferit o dublă mastectomie. Stamati a fost transferată la spitalul psihiatric în decembrie 2013, după ce a avut o cădere nervoasă, a încercat să se sinucidă şi a fost diagnosticată cu depresie severă.

Ea a cerut de cinci ori să fie eliberată din detenţie, din cauza stării sale de sănătate şi a faptului că are un copil mic care este crescut de mama ei, o femeie în vârstă. Toate apelurile la eliberare au fost însă respinse.

Poliţia a lansat o anchetă privind circumstanţele evadării sale dintr-o celulă păzită de la instituţia psihiatrică Dromokaitio. Directorul instituţiei, Pavlos Theodorakis, a declarat pentru Protothemanews.com, că femeia ar fi putut fi ajutată să plece, posibil prin balcon.

Tsochatzopoulos a fost ministru al Apărării în perioada 1996-2001 şi a fost unul dintre cei mai influenţi membri ai Partidului Pasok. Procesul său a fost unul dintre cele mai mari cazuri de corupţie din ultimele decenii.

Ministrul a fost găsit vinovat de luare de mită, prin intermediul unor companii offshore, pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă rusesc şi a unor submarine germane. El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, iar în prezent a lansat un apel împotriva condamnării. Stamati a fost condamnată pentru că ştia despre sumele de bani primite drept mită de soţul său.

Cele mai citite

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă